27. júla 2024

Teroristi ISIS zadržaní na Maďarsko – Slovenskej hranici! Slováci ich však kvôli zločineckým nariadeniam EÚ nesmú ani len deportovať (VIDEO)

Zdielajte

TERORISTÉ ISIS ZATČANÍ NA MAĎARSKO-SLOVENSKEJ HRANICI!  Slováci ich však kvôli zločineckým nariadeniam EÚ nesmú ani len deportovať (VIDEO)

MAĎARSKO/SLOVENSKO: ISIS sa už do značnej miery presťahoval do Európy.

A tí členovia, ktorí tu ešte nie sú, sú práve na ceste alebo sa najskôr vypravia v najbližšej dobe. A to isté platí aj pre členov ďalších islamských bojoviek, ktorých členovia majú na území Európy vytvárať (zatiaľ) spiace bunky.

V poslednej dobe sa však trochu mení hlavná invázna trasa džihádistov, ktorí mieria najmä do Nemecka, ale aj ďalej do západnej Európy.

Zatiaľ čo v minulosti džihádisti zo Stredného a Blízkeho východu cestovali najmä pred Srbsko, Maďarsko a Rakúsko (a potom už ďalej do Nemecka), v poslednej dobe prechádzajú džihádisti z preplnenej balkánskej trasy aj hranice na Slovensko.

Aj to je samozrejme tranzitnou krajinou, odkiaľ sa väčšina vydá na ďalší tranzit k nám alebo do Poľska, čo zrejme záleží na konečnom cieli či predchádzajúcom pláne.

Slovenská polícia nedávno pri kontrole ilegálov zatkla dvoch teroristov, čo už zrejme väčšina z vás vie.

Problém však je, že kvôli výnimočným nariadeniam EÚ ich nemožno deportovať. Ako oznámil šéf slovenskej polície István Hamran, Interpol a FBI už boli kontaktované.

Ilegálna migrácia podľa Hamrana v celej Európe výrazne vzrástla. Slovenská polícia situáciu monitoruje a totožnosť migrantov sa snaží overiť aj pomocou databáz.

„Sme jediná krajina, ktorá registruje každého nelegálneho migranta,“ zdôraznil.

To však znamená, že všetci zaregistrovaní tiež zostanú na Slovensku – presne podľa regulí EÚ.

Na konci procesu môžu byť všetci okrem sýrskych a afganských štátnych príslušníkov administratívne deportovaní. Avšak existujú administratívne prekážky brániace ich vyhosteniu v dôsledku rozhodnutia EÚ.

Kvôli „Schengenskému kódexu“ nie je možné uzavrieť slovensko-maďarskú hranicu. Polícia navyše nemá potrebné nástroje a kapacity.

Policajný šéf tiež vyzval na zmeny policajných potvrdení o pobyte migrantov, čo situáciu ďalej komplikuje. O posilu z armády mimochodom polícia žiadala už v júni, ale zatiaľ táto požiadavka nebola splnená.

Maďarsko už skôr zatklo a usvedčilo islamských teroristov (titulný obrázok je zo zatknutia Hassana Farhouda z ISIS). Patrí medzi ne Salah Abdeslam a kat ISIS Hassan Farhoud.

V októbri 2021 bol nakoniec budapeštianskym najvyšším súdom odsúdený na doživotné väzenie za to, že ako veliteľ popravnej čaty Islamského štátu viedol masakre v Sýrii. Farhoud prišiel do Budapešti z gréckeho utečeneckého tábora.

Hranice rozhodne nie sú všade takto dobre strážené, ako ukazuje video z maďarsko-slovenskej hranice nižšie.

Na niektorých miestach je stále celkom pohodlný „priechodiak.“ A pašeráci samozrejme veľmi dobre vedia, akú trasu zvoliť.

Ide o podobnú situáciu ako na juhu Maďarska, kde sú okrem starostlivo strážených miest s plotmi aj úplne nestrážené miesta. Svoje skúsenosti potom majú aj obyvatelia rakúskeho Burgenlandu, ktorý je už roky jedným veľkým „priechodiakom.“

To sa možno teraz pred rakúskymi voľbami – v snahe vládnej ÖVP získať späť stratené hlasy – trochu zmenilo, takže lepšie strážená rakúska východná hranica zrejme viedla k tomu, že sa pašeráci sústredili skôr na hranicu so Slovenskom…

ZDROJ


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *