27. júla 2024

Anton Hrnko: LUZERI TÝCHTO VOLIEB

Anton Hrnko: POVOLEBNÉ IMPRESIE

Anton Hrnko: POVOLEBNÉ IMPRESIE

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


LUZERI TÝCHTO VOLIEB

Pri každých voľbách sú víťazi a porazení. Obyčajne sa píše o tých, ktorí voľby vyhrali. Treba sa však pozrieť aj na tých, ktorí zostali medzi porazenými, ale najmä na tých, ktorých výsledok vo voľbách je ich osobným debaklom.

Podľa môjho názoru najväčším porazeným v týchto voľbách, kde použitie slova Waterloo je príliš nadnesené, je Mikuláš Dzurinda. Šikovný politik a ešte šikovnejší politikár sa z „neznámych dôvodov“ vybral z dobre plateného miesta Bruseli skúšať osud vo voľbách. Jeho porážka je totálna a hanebná. Preskočili ho aj také strany, ktoré sú čiastočne smiešne, ale najmä porážka od KSS, proti ktorej tak „vehementne“ bojoval musí byť poriadne trpká.

Medzi luzrov týchto volieb patrí samozrejme aj ministerská strana, ktorá sa samospasiteľne nazvala Demokrati, lebo v spoločnosti podľa pohľadu zo zadných sedadiel ministerských limuzín sa im všetci tí, čo nesúhlasili s ich postojmi zdali nedemokrati, dezoláti a iná zver. Osud je však spravodlivý a poslal ich tam kam patria. Možnože môj priateľ J. Budaj pôjde presviedčať medveďov, aby jedli len vegetariánsku stravu. A ostatní si určite nájdu podobné výhodné zamestnania, najmä J. Šeliga.

Najzaujímavejším porazeným v týchto voľbách je určite neuveriteľne dobrý človek Andrej Danko. Darmo som mu kedysi hovoril, že politika nie je ako matematika. Keď dáš za jednotku v matematike nulu, tak zvyšuješ jej hodnotu. V politike, čím viac núl je okolo jednotky a za ňou, tým je tá jednotka menej hodnotná. Vypudil zo SNS všetkých tých, čo niečo na v erejnosti alebo v občianskom živote znamenali a obklopil sa samými nulami. Myslel si, že tak bude môcť bez problémov dosiahnuť pozíciu Kaczinského a Orbána a riešiť si veci podľa toho, ako ho to ráno napadne po prečítaní úvodníkov novín. Tak vykostil osobnostne SNS, že všetci pozbieranci, ktorí sa aspoň dva razy objavili v televízii alebo raz napísali článok do novín, pohodlne prekrúžkovali elitu SNS a poslali ju ďaleko do hĺbky kandidátky. Tak zostal v klube sám ako ten povestný kôl v plote a už nebude môcť poslancom posielať výhražné esemesky, že ak nebudú hlsovať tak, ako nariadil, bude to považovať za nelojálnosť. Dnes ako predseda víťaznej strany bude musieť poslúchať ľudí, ktorí si svoju image budovali na kritike „neschopného predsedu SNS“. Joj, niečo by bolo treba prezvedieť o Božích mlynoch.

No a takým malým luzerom som aj ja. Ukázalo sa, že sadať na cudzie kone sa nehonoruje. Ale na druhej strane pri Kollárovi som urobil veľa prospešného, čo často nie je ani vidieť. A súsošie Cyrila, Metoda a Gorazda ma na hrade zveční. Teda dobrú robotu som odviedol, môžem z politického neba pokojne odísť, aj keď ma voliči takpovediac vyhodili.



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *