27. júla 2024

Video-Peter Pellegrini: Keď môže byť predsedníčkou výboru Remišová môže byť aj Huliak !

Peter Pellegrini: Keď môže byť predsedníčkou výboru Remišová môže byť aj Huliak !

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Novozvolený predseda NR SR p. Peter Pellegrini zvolal svoju prvú TB vo štvrtok 26.10.2023, kde hovoril o nových výzvach parlamentu pred ktorými stojí, slušnosti, stretnuti s expredsedom B.Kollárom či obnove vzťahov V4, pláne rokovaní NR SR a prvej zahraničnej ceste.

Bratislava 26. októbra (TASR) – Národná rada (NR) SR by mohla k programovému vyhláseniu vlády (PVV) zasadnúť už 14. novembra. Pripustil to predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD). Závisieť to však bude od toho, ako rýchlo sa vláde podarí ho pripraviť. Pripomenul vyjadrenia premiéra Roberta Fica (Smer-SD), ktorý by chcel mať otázku PVV a dôvery vláde vyriešenú do 17. novembra.
„Vnímam ambíciu novej vlády byť v tomto efektívny a nenaťahovať tvorbu PVV na extrémne dlho alebo využiť celých 30 dní,“ uviedol Pellegrini s tým, že kabinet a ministri potrebujú pracovať. Ak by vláda predložila program parlamentu neskôr ako 14. novembra, rokovať by sa o ňom mohlo začať nasledujúci týždeň. Pripomenul, že v zmysle ústavy by mala vláda program predložiť do 30 dní od jej vymenovania. Prezidentka SR vymenovala kabinet v stredu (25. 10.).
Pellegrini tiež poznamenal, že vláda sa musí rýchlo vysporiadať aj so štátnym rozpočtom. Avizoval, že NR SR k tomu zasadne zrejme po schválení PVV. Predpokladá, že minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SD) stiahne aktuálny návrh rozpočtu. „Musí padnúť rozhodnutie zo strany vlády, či ideme do rozpočtového provizória a pripravíme riadny rozpočet niekedy v januári, februári, alebo sa vláda pokúsi pripraviť riadny rozpočet teraz,“ uviedol Pellegrini s tým, že nejde o tragédiu a štát sa s tým vysporiada.
Otázku rozpočtu, urgentných návrhov z rezortov a iných prípadných zmien podľa jeho slov začnú riešiť hneď po návrate premiéra zo samitu v Bruseli. Čo sa týka harmonogramu riadnych schôdzí parlamentu, budúcoročný sa podľa neho urobí ľahšie ako ten do konca roka. Predstaviť by ho chcel po dohode vedenia NR SR do konca novembra. Avizoval, že by mal vyzerať štandardne tak, ako bývalo zvykom.



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *