24. októbra 2024

Video-Profesor Peter Staněk o pandemickej zmluve WHO, jej dôsledkoch a Zuzana Kozumplíková na CIIRC ČVUT celý záznam

Profesor Peter Staněk o pandemickej zmluve WHO, jej dôsledkoch a Zuzana Kozumplíková na CIIRC ČVUT celý záznam

Zdielajte....

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Profesor Peter Staněk je ekonóm a bývalý člen Rady pre rozvojovú spoluprácu. V tomto článku sa vyjadruje k tzv. pandemickej zmluve WHO, ktorá má zabezpečiť lepšiu reakciu na budúce zdravotné krízy. Podľa neho je zmluva nevyvážená a zvýhodňuje bohaté krajiny, ktoré majú väčší vplyv na WHO. Tvrdí, že zmluva by mala byť viac založená na solidarite, spravodlivosti a spolupráci medzi štátmi a občianskou spoločnosťou.

V tomto videu sa dozviete viac o tom, čo je pandemická zmluva WHO, aké má dôsledky pre svet a prečo je Zuzana Kozumplíková, vedúca výskumného tímu na CIIRC ČVUT, kritická voči nej. Pandemická zmluva WHO je návrh medzinárodnej dohody, ktorá by mala zlepšiť spoluprácu a koordináciu pri prevencii a reakcii na budúce pandémie. Zmluva by mala stanoviť spoločné zásady, pravidlá a mechanizmy pre zdieľanie informácií, vzoriek, vakcín a liekov. Zmluva by tiež mala posilniť kapacity a zdroje pre verejné zdravie a podporiť rovnosť prístupu k zdravotnej starostlivosti. Zuzana Kozumplíková je vedúca výskumného tímu na CIIRC ČVUT, ktorý sa zaoberá modelovaním šírenia covid-19 a vývojom digitálnych nástrojov pre monitorovanie a riadenie epidémie. Kozumplíková tvrdí, že pandemická zmluva WHO je neefektívna, nedostatočná a nezohľadňuje potreby jednotlivých krajín. Podľa nej by zmluva mala byť flexibilnejšia, transparentnejšia a participatívnejšia. Kozumplíková tiež upozorňuje na riziká politickej manipulácie, korupcie a nedodržiavania zmluvy zo strany niektorých štátov.



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.