27. júla 2024

Video-J. Laššáková: Pokrytectvo na Slovensku a jeho nové formy. Odborníci, magické myslenie a viera v lídrov – časť 21

Judita Laššáková

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Pokrytectvo na Slovensku a jeho nové formy

Keď ľudstvo prišlo na spôsob komunikácie, začalo šíriť aj lži. Čím sú technológie vyspelejšie, tým sú formy klamstiev sofistikovanejšie. Šíria sa rýchlejšie, do každej domácnosti. Ich šíreniu napomáhajú novinári. Od ich sympatií závisí, kto bude hviezdou. Tých, ktorým novinári prejavia sympatie, aj spoločnosť považuje za „elitných expertov“ a „odborníkov“. Tí vystupujú v médiách a veľmi často bez oponenta. V takom prípade je možné šíriť aj lži. Toľko a tak často, že nakoniec určujú aj verejnú mienku.
Nejde iba o osoby ako Daniel Lipšic, ale aj o sudcov. Sudcov ochotných urobiť čokoľvek? To nech posúdi každý sám…

InfoVojna

Pokrytectvo je staré ako ľudstvo samo. Už od pradávna sa ľudia snažia získať výhody, moc a uznanie pomocou lží, pretvárky a manipulácie. V dnešnej dobe, keď máme k dispozícii rôzne technológie, sa pokrytectvo stalo ešte zložitejším a nebezpečnejším. Lži sa šíria internetom, televíziou, rádiom a tlačou do všetkých kútov spoločnosti. A kto im pomáha? Novinári. Oni rozhodujú, koho budú vyzdvihovať, obhajovať a oslavovať. A koho budú ignorovať, očierňovať a znevažovať. Podľa ich sympatií a antipatií sa formuje aj obraz verejnosti o rôznych osobách a skupinách. A tak sa stáva, že tí, ktorí sú v médiách často vidieť a počuť, sú považovaní za „elitných expertov“ a „odborníkov“. Aj keď nie sú. Aj keď klamú. Aj keď majú skryté záujmy. A tí, ktorí im odporujú, sú považovaní za „extrémistov“, „populistov“ alebo „konšpirátorov“. Aj keď majú pravdu. Aj keď majú argumenty. Aj keď majú čisté svedomie.


Medzi tými, ktorí sa tešia z mediálnej podpory, sú nielen politici, ale aj sudcovia. Sudcovia, ktorí by mali byť nezávislí, nestranní a spravodliví. Ale niektorí z nich nie sú. Niektorí z nich sú ochotní urobiť čokoľvek pre svoje osobné prospech alebo pre prospech svojich priateľov. Niektorí z nich sú ochotní ignorovať fakty, zákony a morálku. Niektorí z nich sú ochotní ohroziť demokraciu, právny štát a ľudské práva.

Ako príklad môžeme uviesť Daniela Lipšica, bývalého ministra spravodlivosti a vnútra, ktorý je teraz prokurátorom UŠP. Tento človek je známy svojimi kontroverznými názormi, výrokmi a rozhodnutiami. Je to človek, ktorý sa nehanbí klamať, urážať a ohovárať svojich oponentov. Je to človek, ktorý sa nehanbí zneužívať svoju funkciu na presadzovanie svojej politickej agendy. Je to človek, ktorý sa nehanbí podporovať pokrytectvo na Slovensku.

JNS



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *