11. mája 2024

Katarína Vitková-medzinárodná hanba z RTVS

0

Katarína Vitková-medzinárodná hanba z RTVS

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈



Stálej spravodajkyni RTVS v Prahe, Kataríne Vítkovej sa dnes podaril superlapsus. Na tlačovej besede V4 stihla svojou sugestívnou pseudo-otázkou uraziť polovicu prítomných premiérov: slovenského premiéra R.Fica i maďarského premiéra V.Orbána.

Ako sa jej to podarilo ? Jednoducho,- „spýtala sa“ R.Fica, či sa nebojí, že svojim verejným vyjadrovaním zaženie Slovenskú republiku do rovnakej medzinárodnej izolácie, v akej je Maďarsko. R.Fico na túto Vítkovej nehoráznosť odpovedal protiotázkou, či je ona naozaj z verejnoprávnej RTVS. A či si takto, – do otázky zabalenými protivládnymi invektívami predstavuje VEREJNOPRÁVNOSŤ.

R.Fico potom pani protivládnej novinárke pokojne vysvetlil, čo je to vyjadrovanie suverénnych štátnych postojov a ako sa na medzinárodnej pôde získava úcta. Že sa to nerobí serevilitou ale sebavedomým hoci slušným presadzovaním národnoštátnych záujmov krajiny.

Na Vítkovú následne-hoci neplánovane, reagoval aj maďarský premiér V.Orbán. Vyprosil si od nej, aby Maďarsko používala ako príklad izolovanej krajiny. Podľa neho nie je Maďarsko izolované. Ani v Európskom parlamente, kde sedia maďarskí europoslanci ako nezávislí, no dokážu lobbovať za maďarské záujmy lepšie, ako by boli poslušnými členmi nejakej frakcie. Ani v Európskej rade a ani v Európskej komisii. Tu všade pristupujú iné štáty k Maďarsku obozretne ale s úctou a vážnosťou, akú si suverénny štát zaslúži. Podľa Orbána je rozdiel medzi identitou a izolovanosťou.

R.Fica zarazil nielen obsah Vítkovej „otázky“ ale aj jej tón. Každý štát V4 mal na TB svojich žurnalistov. Ani jeden z nich svojho premiéra nenapadol. Každý položil korektné otázky. Iba Vitková nie. Nečudo, že jej Fico pri odchode z TB povedal, aby sa za svoje urážlivé správanie hanbila.

Vítková kazí svoje reportáže odpornou „pražskou slovenčinou“. No to by sme jej ešte ako tak vedeli prepáčiť. Urážky SR a jej vlády však nie. Vitkovej pražský výkon – to ale nie je iba jej problém. To je problém vedenia RTVS. To je dôkaz, že zmeny v RTVS sú už dávno, dávno nevyhnutné. To je dôkaz, že akékoľvek váhanie pri reštrukturalizácii RTVS prinesie iba ďalši morálne, politické a aj ekonomické škody.

Autor: medvedar


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *