20. mája 2024

Video-Škriekajúca opozícia a mimovládky-„vyhrali sme“, UŠP bude 20 marca 2024 zrušený

0

"vyhrali sme", UŠP bude 20 marca 2024 zrušený

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Publicista Juraj Hrabko : Boj o budúcnosť ÚŠP sa skončil, vyhral ho R. Fico.

Bratislava 2. marca (Teraz.sk) – Politický súboj o budúcnosť Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) ukončilo rozhodnutie Ústavného súdu (ÚS) SR o podaniach prezidentky Zuzany Čaputovej a opozičných poslancov k novele trestných kódexov a jeho víťazom je premiér Robert Fico (Smer-SD). V TASR TV to povedal publicista Juraj Hrabko.

Ústavný súd prijal podnety na ďalšie konanie a zároveň pozastavil účinnosť časti novely trestných kódexov, zrušenie ÚŠP však ponechal bezo zmeny. “Výsledkom, ktorý leží na stole, je, že ÚŠP bude zrušený. Bodka, nech si to každý hodnotí ako chce,“ konštatoval Hrabko.

TASRTV
  • Ústavný súd prijal podnety na ďalšie konanie a zároveň pozastavil účinnosť časti novely trestných kódexov, zrušenie ÚŠP však ponechal bezo zmeny.
  • „Výsledkom, ktorý leží na stole, je, že ÚŠP bude zrušený. Bodka, nech si to každý hodnotí ako chce.“ – konštatoval Hrabko.
  • Opozičné strany sa podľa neho snažia prezentovať pozastavenie účinnosti časti novely ako úspech najmä preto, aby ich voličom dávali zmysel niekoľkomesačné protesty na námestiach.
  • „Ja to nekritizujem. Ale fakt je ten, že 20. marca zanikne ÚŠP. A zrušenie ÚŠP bolo kľúčovým faktom, ktorý viedol k novele.“ – povedal Hrabko.
  • Ani ostatné časti novely trestných kódexov podľa neho nie sú zrušené, len pozastavené, kým ich ÚS SR posúdi. Ak koalícia nebude chcieť tak dlho čakať, môže podľa Hrabka využiť svoju väčšinu v parlamente a kedykoľvek predložiť do NR SR ďalšiu novelu Trestného zákona.
  • „Ale je jasné, že budeme ešte niekoľko dní zavalení vyhláseniami, ako mimovládne strany vyhrali svoj boj. Ako sa ukázalo, že protesty mali zmysel. To patrí k politickej propagande.“ – konštatoval Hrabko.

Juraj Hrabko


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *