20. mája 2024

Pravda Lipšicovej ÚŠP nevonia. Zoroslav Kollár & Ĺudovít Makó

0

Pravda Lipšicovej ÚŠP nevonia, Zoroslav Kollár & Ĺudovít Makó


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


V septembri 2021 podal Boris B. trestné oznámenie na Vlada Pčolinského kvôli úplatku od Zora Kollára.

Vyšetrovanie prebiehalo štandardne neštandardne. Tento krát vypočuli približne štyroch svedkov v prospech Pčolinského, aj keď ich bolo k dispozícii viac než desať.

Spoluobvineným v tejto kauze bol Zoro Kollár a keďže mu k tomu prifarili aj akýsi nelegálny biznis s cigaretami, hrozilo mu zrazu 10 až 15 rokov za cigarety a 2 až 5 rokov za úplatok pre SISkárov. Asi svedčil dobre, lebo keď sa zrazu médiami prehnala správa, že uzavrel dohodu o vine a treste, stála ho tá sranda 70 tisíc EUR a bolo vybavené.

Médiá priniesli správu, že Zoro Kollár vypovedal, že dal úplatok pre Pčolinského a že sa teda Pčolinského situácia, proti ktorému svedčia už nie dvaja, ale traja svedkovia, zhoršila. Známy denník Aktuality to mal potvrdené z troch zdrojov.

Bum.

Až na to, že to nebola pravda.

Zoro Kollár začal vypovedať a jeho výpoveď bola diametrálne iná než Makóova. Vypovedal, že iniciátorom úplatku bol Makó (a nie Zoro) a že nikdy od Makóa nepočul, pre koho z vedenia SIS mal byť ten úplatok… nie, meno Pčolinského Makó v súvislosti s úplatkom nespomínal.

Za to médiá v tie dni spomínali Pčolinského do nemoty a Pčolinský tak bol rovno médiami odsúdený korupčník… veď to potvrdil už aj Zoro, aj keď to Zoro nepotvrdil.

Pčolinský teda odfotil časti výpovede Zora Kollára, ktoré dokazovali, že Zoro o ňom nič také, ako klamú médiá, nevypovedal a poslal to do Aktualít.

Aktuality sa zachovali korektne a opravili titulok a upozornili na pravdu, poslanú Pčolinským.

Lenže pravda špeciálnej prokuratúre akosi nevoňala a rozhodli sa odoslanie výstrižkov z výpovede Zora Kollára využiť na to, aby Pčolinského posadili znovu do kolúznej väzby. Hodili by to na ovplyvňovanie vyšetrovania… Pri tom nebolo koho ovplyvňovať, veď všetkých svedkov proti Pčolinskému mali už dávno vypočutých a ostatných vypočuť nechceli.

Takže kým médiá o Pčolinskom klamali, bolo všetko v poriadku.

Keď Pčolinský poslal médiám pravdu, chceli ho naše morálne vzory zo špeciálnej prokuratúry rovno ZNOVU zavrieť aj keď vedeli, že pre jeho obvinenie neboli žiadne dôkazy okrem výpovede dvoch kajúcnikov a výpoveď Zora Kollára práve poprela výpoveď jedného z nich.

Pčolinský ale našťastie poznal rozsudok Európskeho súdu pre ľudské práva, ktorý v podobnom prípade dal za pravdu obvinenému a rýchlo ho zverejnil na svojom facebooku. (Screeenshot z toho napínavého dňa prikladám.)

Špeciálna prokuratúra cúvla a Pčolinský ostal na slobode. Bolo to tesné.

V médiách sa objavila ďalšia novinka: Zoro pár týždňov pred dohodou o vine a treste spísal notársku zápisnicu o tom, že sa mu niekto vyhrážal vymysleným obvinením alebo silovými zložkami, ktoré mali zasiahnuť proti nemu alebo jeho blízkym, ak nebude jeho výpoveď v kauze úplatku pre SIS „v poriadku“.

Vlado žiadal konfrontáciu Makóa so Zorom… ale také niečo, ako konfrontovať obľúbeného, fešného kajúcnika so Zorom, to nikoho nezaujímalo.

Zoro sa nechal počuť, že rozsudok nie je koniec vojny, ale len výsledok jednej bitvy a že to bude od teraz zaujímavé a ja s ním musím súhlasiť… zvlášť keď viem, že jeho rozsudok je v rozpore s listinnými dôkazmi v spise. Pán prokurátor asi moc neuvažoval, keď mu tú dohodu schvaľoval… a súd zdá sa tiež nie.

Vlado vyfasoval o tri dni termín na záverečné preštudovanie spisu, lebo veď podľa všetkých Zorovým priznaním vyšetrovanie skončilo.

Okamžite, opakovane a neskôr aj s lekárskym potvrdením Vlado žiadal o presunutie termínu, lebo ho práve zložil hnisavý zápal dýchacích ciest a jeho advokáti už mali na termín o tri dni naplánované úkony v iných kauzách.

Na Pčolinského práva sa však pán morálny kampas z NAKA verejne vykašlal tak epicky, že mu neumožnil ani riadne záverečné naštudovanie spisu v náhradnom termíne a rovno na neho špeciálna prokuratúra podala obžalobu.

Tým zároveň zmarili aj jeho šancu dostať ďalšiu 363 pre neexistenciu dôkazov o jeho vine a pre zjavné rozpory vo výpovediach kajúcnikov.

Toľko k rešpektovaniu práv občana Lipšicovou špeciálnou prokuratúrou.

Lenže chlapci zo špeciálnej prokuratúry na súde narazili.

Špecializovaný trestný súd obžalobu zamietol, lebo nevypočuli svedkov v prospech Pčolinského a kvôli neumožneniu záverečného naštudovania spisu.

Najvyšší súd napísal, že o nevypočutí svedkov rozhoduje prokurátor a že keď teda chce prehrať prípad, je to jeho vec (ok, nenapísali to takto doslova, ale dosť sa to tejto formulácii blížilo 🙂 ), ale že sa im predsa len nezdá to chýbajúce záverečné naštudovanie spisu a že teda toto nie je normálne a nech si to láskavo nedovoľujú.

A bolo po obžalobe.

Prípad sa začal vyšetrovať znovu, veď prečo sa nestarať Vladovi o zábavu a o zbytočné výdavky na právnikov…

Tentoraz ale vypočuli aj vyše desať svedkov zo SIS.

Všetci potvrdili Vladovu verziu, popreli verziu Borisa B. a Vlado sa začal na súd tešiť. O trocha menej sa tešil vyšetrovateľ, lebo sa stal po tomto objektívnom vyšetrovaní jediným policajtom, ktorého nepovýšili po „práci“ na Pčolinského prípadoch.

Čo mi pripomína… podľa obvinenia v Rozuzlení bol Vlado v rámci zločineckej skupiny šéfom Michala Aláča. Údajne ho riadil, inštruoval, kontroloval, trestal a nechcem si ani predstavovať, čo všetko ešte spolu pri takomto režime fungovania robili…

Je teda viac než zvláštne, že Aláč nesvedčil v prospech svojho dlhoročného šéfa zločineckej skupiny… veď tvrdiť nejakú lož, ktorú mu mal Pčolo povedať medzi štyrmi očami u seba v pracovni, by bolo to najmenej, čo by mohol pre záchranu svojho šéfa v zločineckej skupine urobiť, že áno.

Ale pravdou je, že ani jeden z údajných členov zločineckej skupiny z Rozuzlenia v prospech Pčolinského nebežal svedčiť.

Zdá sa, že v tom čase ešte nevedeli, že sú súčasťou jednej skupiny a teda netušili, čo sa patrí…

V médiách sa objavila nahrávka dvoch prokurátorov špeciálnej prokuratúry a pána Kučerku. To, ako jednal pán prokurátor s pánom Kučerkom nazvali niektorí právnici vydieraním a istá politická strana vyvesila na svojej tlačovke gestapácke kabáty ako vhodné oblečenie pre pánov prokurátorov. O tejto téme sa chystám písať v blízkej budúcnosti, lebo to, ako sa títo prokurátori vyhovárajú, ma dostalo do kolien a ešte stále sa smejem, takže sa s Vami rada podelím o detaily…

Dnes, keďže píšem o Borisovi B., napíšem len toľko:

Boris B. po vyše roku od zverejnenia nahrávky Kučerku s výkvetom špeciálnej prokuratúry, ktorej slovník mi je tak srdcu blízky… (aj my sme na tréningoch zvykli rozprávať ako dlaždiči…) si spomenul, že za tú šialenú nahrávku vlastne môže Pčolinský a rovno o tom začal svedčiť v samostatnej kauze.

Nemá na to tvrdenie nijaký dôkaz.

Len to tvrdí.

Aj tak stíhajú dvoch ľudí: Kučerku a Pčola. Kučerku doteraz nevypočuli. Vlada doteraz nevypočuli. Sú to už celé mesiace.

Vlado proti obvineniu protestoval a vysvetľoval vyšetrovateľovi, že:

1/ Boris B. ho dal nezákonne sledovať už v 2016, teda je voči nemu nepriateľsky nastavený a to preukázateľne.

2/ Boris B. proti nemu vypovedal tak, že jeho obvinenie zamietla Generálna prokuratúra, lebo listinné dôkazy ukazovali inú realitu, než výpoveď Borisa B. Preukázateľne.

3/ Výpovede Borisa B. popiera vyše desať svedkov v kauze údajného úplatku od Zora. Preukázateľne.

4/ Boris B. dostal dohodou o vine a treste namiesto DOŽIVOTIA podmienku a behá po slobode a to napriek podozreniam na porušenie podmienok dohody, čo by malo byť považované za veľkú výhodu od OČTK.

Je vôbec možné dostať od špeciálnej prokuratúry a špec. súdu väčšiu výhodu než nedostať doživotie???

Takže v skratke: zdá sa, že Boris B. je preukázateľne nedôveryhodný svedok, dostal obrovskú výhodu ako kajúcnik a navyše má históriu osobnej predpojatosti voči Pčolinskému vrátane údajného nezákonného sledovania Pčolinského.

V každom normálnom štáte by to vyšetrovateľa dostalo do obrazu alebo do kolien.

Lenže toto je Slovensko, Pčolinský je cieľ a Borisa B. tu nik nerieši.

A tak vyšetrovateľ Pčolinskému na jeho sťažnosť odpovedal, že nevidí žiadnu výhodu, ktorú by mal Boris B. vďaka svedčeniu proti Pčolinskému.

A čo to neudelené DOŽIVOTIE, pán vyšetrovateľ?

…a že on Borisovi B. verí… škoda, že nepovedal prečo…

…a tak Vlada LEN na základe tvrdenia Borisa B. a bez dôkazov veselo stíhajú v ďalšom prípade.

Pamätáte si, ako Generálna prokuratúra povedala Pčolinskému, že nie je ok, aby bol stíhaný na základe svedectva dvoch kajúcnikov a bez ďalších dôkazov?

Tak v tejto novej kauze na stíhanie Pčolinského zjavne stačí iba svedectvo jedného jediného kajúcnika. Bodka.

Ako bonus je Pčolinský obžalovaný z vyzradenia utajovanej skutočnosti Makóovi aj keď je kdesi výpoveď, že Makóovi tú skutočnosť vyzradil Boris B.

Vypovedal to sám Makó, ale na súde už samozrejme leží obžaloba Pčolinského.

Čisto teoreticky: aj keby to bol Pčolinský, kto Makóovi niečo vyzradil, tak je stále podľa zákona v poriadku, keď šéf tajnej služby vyzradí niečo jej príslušníkovi. Veď aj príslušník je viazaný mlčanlivosťou, tak o akom nezákonnom vyzradení utajovanej skutočnosti zo strany Pčolinského je teda reč?? Ale o spravodlivosť tu zjavne už niekoľko rokov vôbec nejde.

Boris B. svedčí aj v kauze Rozuzlenie a ups, je vážne podozrenie, že porušil tým svedčením rovno zákon, lebo svedčil o SIS aj keď údajne nebol zbavený mlčanlivosti. Tu si dovolím len tichučko pripomenúť, že rovnako je podozrenie, že zisťovaním informácií o SIS porušil zákon aj pán vyšetrovateľ. Hádam sa to poriadne vyšetrí…

Takže to zhrniem: Pčolinský je stíhaný v množstve absurdných káuz.

Ani v jednej (!) nie sú reálne dôkazy o jeho vine.

V každej jednej kauze proti nemu svedčí Boris B., ktorý mu škodil už v 2016, keď podľa viacerých svedkov dal Pčolinského nezákonne sledovať, a svedčí tak, že svedkovia a listinné dôkazy ukazujú, že nehovorí pravdu.

Aj tak má problém Pčolinský a nie právoplatne odsúdený Boris B.

Foto je zo zápisnice z výsluchu Zoroslava Kollára (a) z facebooku Vladimíra Pčolinského.

Autor: Savenna Monteloup FB


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *