20. mája 2024

Slová pápeža Františka o mieri zosmiešnili celú našu opozíciu.

0

Volal po ukončení bojov, a to najmä kvôli deťom. "Koľko utrpenia vidíme v ich očiach. Ich pohľady sa nás pýtajú: Prečo? Prečo toľko smrti? Prečo toľko ničenia?" povedal pápež.


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Dokedy ešte? Vojna na Ukrajine trvá už viac ako dva roky a za ten čas už zahynuli tisíce vojakov na oboch stranách, a tiež stovky nevinných civilistov, vrátane žien a detí. Na oboch stranách. Ustúpiť od agresie však nechce ani Rusko, a od „obrany“ ani samotná Ukrajina a jej vojenskí partneri USA a NATO spolu s EÚ. Koľko ešte musí zomrieť ľudí a koľko zbytočne minút peňazí na zbrojenie aby si obe strany sadli za spoločný stôl a začali rokovať o mieri? Dokedy ešte bude pokračovať zabíjanie?

Nebojí sa hovoriť pravdu a hovoriť o mieri

Na rokovanie o mieri vyzval brániacu sa Ukrajinu aj pápež František, ktorý na to použil svojský slovník. Ním však ešte viac rozpálil militantné úsilie Ukrajiny nevzdať sa a bojovať do posledného muža!? Začať konečne rokovať o mieri vyzývajú všetky racionálne zmýšľajúci politici, vrátane tých slovenských. Patrí medi nich aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD), ktorý zverejnil na sociálnej sieti video, v ktorom sa vrátil nielen k slovám pápeža Františka, ale aj jasne pomenoval veci okolo vojny a rokovaní o mieri na Ukrajine. Svätý otec podľa neho svojím výrokov zahanbil všetkých politikov slovenskej opozície.

Treba vyjednávať včas, nájsť krajinu, ktorá môže byť sprostredkovateľom mieru. Svätý otec to pomenúval absolútne presne.Matúš Šutaj Eštok, minister vnútra SR a podpredseda strany Hlas-SD

„Nebojí sa hovoriť pravdu, nebojí sa hovoriť o mieri,“ skonštatoval Šutaj Eštok. V najnovšom rozhovore ohľadom vojny na Ukrajine vyslovil pápež František dôležité slová: „Najsilnejší je ten, kto sa pozrie na situáciu, myslí na ľudí, má odvahu vyvesiť bielu vlajku a vyjednáva.“ Človek sa podľa nášho ministra vnútra môže hanbiť, ale „koľko mŕtvych si táto vojna ešte vyžiada?“ pýta sa vo videu. „Treba vyjednávať včas, nájsť krajinu, ktorá môže byť sprostredkovateľom mieru. Svätý otec to pomenúval absolútne presne,“ hovorí ďalej Šutaj Eštok.

Zabudli v KDH že sú kresťanskou stranou?

„Všetci sa zhodneme na tom, že je hrozné, že vojna vôbec začala, a že jeden štát vstúpil vojensky na územie toho druhého. No keď po dvoch rokoch nevidíme žiadny posun, len to, že dennodenne zomierajú nevinní ľudia, vrátane žien a detí, je čas začať hovoriť o mieri.

A práve preto pápež František vyzýva zodpovedných lídrov, aby zdvihli bielu vlajku, aby mali odvahu ju zdvihnúť a rokovať o konci konfliktu. Otázkou však je, ako to vidí napríklad naša Slovenská opozícia,“ zmýšľa sa šéf rezortu vnútra. „Počul už prezidentský kandidát Ivan Korčok o tom, čo hovorí pápež František?“ pýta sa Šutj Eštok a dodáva, že Ivan Korčok by chcel na Ukrajinu ďalej posielať zbrane a následne aj vojakov.

„A ako to vidí líder slovenskej opozície pán Šimečka? Už bol v Prahe na stretnutí s českým premiérom, povedal mu, aby teraz česká vláda prerušila akýkoľvek kontakt aj s Vatikánom, lebo o mieri už začal hovoriť aj svätý otec? Ako to vlastne vidí Kresťanskodemokratické hnutie? Už zabudli, že sú kresťanskou stranou?“ kladie nepríjemné otázky minister vnútra a vzápätí nekompromisne dodáva: „Za cenu paktu s progresívcami a pochvaly v liberálnych médiách zaprú aj pápeža a odsúdia aj jeho za jeho slová o mieri.“

„Povedať pravdu nie je v dnešnej dobe vôbec jednoduché, lebo za ňu hrozí progresívno-mediálny lynč. O to viac si ceňme slová pápeža Františka. Svojou odvahou a posolstvom o mieri nielenže zatienil, ale doslova zahanbil všetkých politikov nielen našej slovenskej opozície,“ uviedol na samý záver videa Matúš Šutaj Eštok.

Zdroj: FB / Matúš Šutaj Eštok/eReport

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *