20. mája 2024

Čaputová zavnímala – Neexistuje žiaden dôvod na zrušenie RTVS

0

Čaputová dnes roní krokodílie slzy. Predtým ich viac ako 3 a pol roka mala absolútne suché!


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


„Ide tiež o nepochopenie civilizačného priestoru, v ktorom sme sa po páde totality rozhodli fungovať“. Hovorí Čaputová. Pád totality nastane ked Čaputová odíde do zabudnutia a Slovensko sa zbaví jej chobotnice ,ktorá ho dusí.

Bratislava 14. marca (TASR) – Neexistuje žiaden reálny dôvod na zrušenie RTVS okrem jediného, a to je snaha o jej politické ovládnutie a s tým nemožno súhlasiť. Prezidentka SR Zuzana Čaputová to uviedla v reakcii na navrhovaný zákon o Slovenskej televízii a rozhlase.

Návrh zákona z dielne ministerstva kultúry vyjadruje podľa prezidentky nepochopenie pojmu verejnoprávnosť. „Ide tiež o nepochopenie civilizačného priestoru, v ktorom sme sa po páde totality rozhodli fungovať, a ktorého súčasťou sú aj silné a nezávislé verejnoprávne médiá,“ zdôraznila hlava štátu.

Predstavitelia Ministerstva kultúry (MK) SR a predseda koaličnej SNS Andrej Danko na štvrtkovej tlačovej konferencii uviedli, že dôvodom na zmeny vo fungovaní Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) je potreba posilnenia jej finančnej stability, ako aj fakt, že inštitúcia nedokázala po rokoch fungovania svojím obsahom a činnosťou preukázať, že je skutočne verejnoprávna. Legislatívnymi zmenami nechce MK dosiahnuť žiadne zoštátnenie telerozhlasu, zdôraznil generálny tajomník služobného úradu MK Lukáš Machala.

Návrh zákona o Slovenskej televízii a rozhlase predložil rezort kultúry do skráteného medzirezortného pripomienkového konania. Súčasná inštitúcia Rozhlas a televízia Slovenska by sa nemala formálne rozdeliť. Okrem iného má vzniknúť programová rada, ktorej väčšinu volí Národná rada SR. Opätovne sa má zaviesť inštitút zmluvy so štátom, ktorou sa dopĺňa financovanie.


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *