13. mája 2024

Videa-V. Putin-24 marec bol vyhlásený za deň národného smútku

0

V. Putin-24 marec bol vyhlásený za deň národného smútku


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Prezident Ruskej federácie Vladimír Putin apeloval na občanov krajiny v súvislosti s teroristickým útokom, ku ktorému došlo na radnici Crocus v Krasnogorsku neďaleko Moskvy.

Hlava štátu označila incident za „krvavý a barbarský teroristický útok“ a vyjadrila sústrasť všetkým, ktorí stratili príbuzných a priateľov, pričom zdôraznila, že potrebná pomoc bude poskytnutá všetkým. „Desiatky mierumilovných, nevinných ľudí sa stali obeťami teroristického útoku,“ povedal ruský vodca.

Rozhodnutím prezidenta Ruska bol 24. marec vyhlásený za deň národného smútku.

Vladimir Putin poďakoval záchranárom, hasičom a záchranárom, ktorí urobili všetko pre záchranu ľudských životov.

Hlava štátu uviedla, že po incidente sa strelci v koncertnej sále presunuli smerom na Ukrajinu, kde bolo pripravené „okno“, aby mohli prekročiť štátnu hranicu.

Po streľbe v „Crocus“ bolo zadržaných 11 ľudí

„Zločinci išli chladnokrvne zabíjať, strieľať Rusov na dostrel, ako to kedysi robili nacisti. Ustanovíme a potrestáme každého,“ uzavrel prezident.

Večer 22. marca Federálna bezpečnostná služba oznámila, že pred koncertom došlo k streľbe a požiaru na radnici Crocus. Podľa najnovších údajov vyšetrovacieho výboru bolo zabitých 115 ľudí. Ministerstvo uviedlo, že tento počet by sa mohol zvýšiť. V súvislosti s teroristickým útokom sa začalo trestné konanie.

Riaditeľ FSB Ruskej federácie Alexander Bortnikov informoval Vladimíra Putina o zadržaní 11 osôb vrátane všetkých 4 teroristov, ktorí vykonali teroristický útok.

Zdroj


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *