17. mája 2024

Ako Korčok hral ochotnícke divadlo s demisiami

0

Ako Korčok hral ochotnícke divadlo s demisiami/JNS koláž


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


NEZABUDNIME NA PRVOAPRÍLOVÝ ŽART Z PREZIDENTSKÉHO PALÁCA

V kalendári svietil dátum 1. apríl 2021 a svet sa pripravoval na Veľkonočné sviatky, už druhé v časoch pandémie. Štvrtok s prívlastkom zelený a práve tento deň sa rozhodla prezidentka Zuzana Čaputová pre prvoaprílový žart, ktorý nás stál cez 20 tisíc životov a 20 miliárd eur.

Čaputová dnes už dosluhuje, ale nemôžeme zabudnúť na to, čo dokáže nekompetentný prezident urobiť so štátom. Čaputová sama priznala, že vládu Eduarda Hegera vymenovala bez pripomienok len preto, aby “bol pokoj”. Pokoj v Prezidentskom paláci naozaj nastal, ale štát dostal za ministra financií Igora Matoviča, ktorý bol príčinou rekonštrukcie vlády, ktorého aj naďalej poslúchali ministri, aby nesedel na kase, ale pustil aj nejaké peniaze pre ich rezorty.

Účastníkom tohto prvoaprílového žartu, z ktorého sa spamätávame dodnes bol aj vtedajší minister zahraničných vecí Ivan Korčok, ktorý spolu so svojou partiou hral ochotnícke divadlo s demisiami, aby sa neskôr o pár dní opäť stal ministrom vo vláde, ktorej opäť slúžil, a ktorú nemalá časť národa žiadala vymeniť, a to predčasnými voľbami, na ktoré žiadali vypísať referendum. Žiadne referendum sa nekonalo, hoci podľa práva nešlo o jeho zmarenie, de facto sa toto zmarenie uskutočnilo. Späť k 1. aprílu 2021.

Ani po roku pandémie sa situácia podľa odborníkov riadených Matovičom nezmenila, pribudlo terorizovanie národa očkovaním a pokoj, ktorý chceli všetci si zabezpečila aspoň prezidentka, ktorá vymenovala vládu a na kľúčovú pozíciu ministra financií posadila blázna, to všetko sa v Prezidentskom paláci udialo príznačne na deň bláznov.

Korčok, ktorý dnes hlása pokračovanie politiky Čaputovej v Paláci, sa vtedy nijako nepostavil a nehovoril, že by mala prezidentka robiť obštrukciu a pokúsiť sa Matoviča poslať z Úradu vlády do Národnej rady. Pokoj, ktorý nastal v Prezidentskom paláci vyhovoval aj vtedajšej vládnej moci, ktorej súčasťou bol aj Korčok. Pád Matoviča do parlamentu by znamenal predčasné voľby, ktoré okrem tvrdo pracujúcej opozícií, politicky nevyhovovali nikomu. Samozrejme, nemôžeme vedieť, či by naozaj predčasné voľby boli, ale je nemožné si predstaviť, že sekta veriaca v mesiáša Matoviča by uniesla to, že ich mesiáš je len rádový poslanec.

Pokoj v Paláci a Korčok na stoličke ministra zahraničných vecí, prezidentka nerozumejúca vlastnej krajine, veď ešte bolo treba podpísať okupačnú zmluvu s USA. Vláda, ktorá deň čo deň vyhadzovala milióny eur von oknom, a to bez reálnych investícií, ktoré by menili život jej obyvateľov. Vládu Hegera, alkoholika a charizmatika, ktorý verí, že sa zhovára s Duchom Svätým, naďalej aj po dni bláznov drží pod krkom blázon.

Vláda s pritakávajúcim Korčokom a prezidentkou, ktorá hodila do koša už druhé referendum o predčasných voľbách, sa drží stoličiek do konca leta 2022. Korčok to dnes interpretuje ako obetovanie ministerskej limuzíny, ale už v lete 2022 čvirikali vrabce, že Čaputová v roku 2024 kandidovať nebude. Korčok vytiahol pár tisíc eur z kasy SaS, keď bol hlavnou tvárou kampane “meníme hru”, aby neskôr priznal farbu, že už odmieta držať niekomu tašku a ide sa vydať na cestu do Prezidentského paláca.

Po lete 2022, keď už mali byť predčasné voľby jediným riešením, ešte bolo umožnené Hegerovi urobiť ďalšiu rekonštrukciu vlády, ktorá definitívne padla v decembri 2022. Prečo boli voľby až v septembri 2023? No, lebo tento postup umožnila Čaputová, ktorej chce byť Korčok nasledovníkom!

Odhliadnuc od faktu, že bicyklista Mikuláš Dzurinda Korčokovi pripravuje pôdu na to, aby zmenil zahraničnú politiku, ktorú si voliči zvolili v neskorých predčasných parlamentných voľbách, čo je mimoriadne napľutie do tvárí občanov. Korčok bude doma robiť presne to, čo Čaputová, pôjde proti väčšine a podľa jeho doterajších vystúpení ešte mimoriadne arogantne, veď už v kampani podpísal dve trestné oznámenia a rozoštváva viac ako sa slušnosti a ráznosti možného budúceho prezidenta patrí.

Pri Čaputovej bolo riziko oliznúť poštovú známku, pri Korčokovi bude riziko spomenúť v negatívnom zmysle jeho meno! Ak sa Korčok pasuje do role pokračovateľa, tak o čom odporcovia “monarchie Čaputovej” môžu ešte rozmýšľať? V sobotu sa bude voliť nohami, rozhodnutie padlo oznámením výsledkov prvého kola, pred ktorým bol Korčok tým najhorším kandidátom pre Slovensko a občanov, ktorých chce Korčok ako prezident vychovávať…

Roman Martiška


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *