20. mája 2024

Slovenský prezident P. Pellegrini: Nedal som sa zlomiť žiadnym útokom, špinavosťou ani intrigou

0

Slovenský prezident P. Pellegrini: Nedal som sa zlomiť žiadnym útokom, špinavosťou ani intrigou


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Novozvolený slovenský prezident Peter Pellegrini sa „úprimne a z celého srdca poďakoval“ všetkým voličom a tým, ktorí mu pomáhali v kampani. Premiér Robert Fico mu zablahoželal k výsledku, „o ktorý sa pokúšal aj on“.

Peter Pellegrini (Hlas) sa počas volebnej noci poďakoval všetkým voličom a tým, ktorí mu pomáhali v kampani. Podľa neho nastala „obrovská odchýlka medzi prvým a druhým miestom“, čiže medzi ním a Ivanom Korčokom.

„Je to pre mňa obrovský záväzok do budúcna a obrovská česť,“ vyhlásil Pellegrini. Zároveň preňho víťazstvo vo voľbách predstavuje obrovské zadosťučinenie.

Ako politik som školený na všetko zlé, aj na útoky a kritiku, vyhlásil Pellegrini. Deklaroval, že sa nedal zlomiť „žiadnym útokom, špinavosťou ani intrigou“. „Zlú energiu som pretavil do pozitívnej energie,“ poznamenal súčasný predseda parlamentu.

Svoju vďaku vyjadril aj predsedovi SNS Andrejovi Dankovi, hoci podľa jeho slov nemohol byť v Bratislave.

Prezidentskú misiu sa bude snažiť plniť tak, „aby som vás nikdy nesklamal“, vyhlásil Pellegrini s tým, že „bude rešpektovať národné ukotvenie“, ale bude aj „brániť a chrániť“ národné záujmy a slovenských občanov.

TO MY SME NEZABUDLI A NEZABUDNEME!

S Petrom Pellegrinim vyhrali už druhé voľby, po parlamentných, aj všetci tí, ktorí boli počas rokov 2020 – 2023 hanení a bolo im nadávané.

Nepochybne, veľkú zásluhu na tom má Pellegrini, ktorý dokázal proti arogancii a vulgárnej kampani zachovať slušnosť a noblesu. Ako by asi voľby dopadli, keby na seba narazili dvaja arogantný politici?

Pri volebnej účasti cez 61% môžeme pokojne vyhlásiť, že nás je viac, že neúspešný kandidát Ivana Korčok môže „na toto nezabudnúť“, ale v prvom rade sme na jeho kariéru nezabudli my!

Nebude to ľahká cesta za pokojom, ktorý Pellegrini sľúbil, najmä ak okamžite po priznaní prehry oznámil tábor neúspešného kandidáta de facto vojnu!

Korčok plánuje nezabudnúť, Milan Kňažko volá do ulíc a hovorí o predčasných voľbách, aktivisti rozlezení v médiách strácajúcich silu píšu o temne a z Pellegriniho robia proruského prezidenta, ktorého bude v paláci riadiť Robert Fico a všetci by sme mali mať pobalené kufre…

Je to nechutný a nebezpečný naratív kričiacej menšiny, keďže väčšina dospáva víťazstvo a nemusí robiť nič! Toto si treba zapamätať aspoň do najbližších volieb do europarlamentu, kde bude podobná mobilizácia opäť potrebná.

Opozícii chýbajú kádre, ktoré nedokážu nahradiť prázdnymi frázami a ani Korčok v prípade vstupu do straníckej politiky veľa vody nenamúti.

Dôvod na radosť a oslavy máme, ale zotrvajme v ostražitosti, najmä ak nám politici s menšinou za chrbtom vyhlásili vojnu…

Roman Martiška/JNS


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *