20. mája 2024

Za 1,4 mil.€ kúpia 280 granátov. Stačí toľko utrpenia Šimečkovi st. & spol ?

0

Za 1,4 mil.€ kúpia 280 granátov. Stačí toľko utrpenia Šimečkovi st. & spol ?


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Podľa denníka N, cena za jeden delostrelecký granát kalibru 155 mm sa vyšplhala na 5000 €, Slovom päťtisíc. Za 1 400 000 eur kúpia 280 takých granátov. Ukrajina potrebuje cca 80 tisíc takých granátov mesačne, pri ofenzíve až 250 tisíc. Mne počty veľmi nejdú, ale podľa toho mi vychádza, že už majú na 2 a pol hodiny bojov. Ukrajina má víťazstvo v kapse.

“Keď nie vláda, posielame my,” znie slogan iniciatívy mimovládok s názvom Munícia pre Ukrajinu, ktorá je reakciou na iniciatívu českej vlády na celosvetový nákup munície pre Ukrajinu, do ktorej sa vláda Roberta Fica nezapojila. Za tri dni cez 1,4 milióna eur od vyše 21-tisíc prispievateľov je naozaj úspešná kampaň, ale čo stojí za jej úspechom?

Kampaň Munícia pre Ukrajinu je postavená na vzdore proti Ficovi, v skutočnosti nejde primárne o pomoc krajine vo vojnovom konflikte, ale o snahu vysporiadať sa s výsledkom parlamentných volieb, po ktorých sa frustrácia zvýšila ešte viac po prezidentských voľbách.

Hoci opozícia plní námestia väčších miest tisíckami “nespokojných”, tak nielenže nevyhráva voľby, ale nedokáže vyhrať ani zlatú čašu v jednej diskusnej relácii. Nemajú argumenty, nemajú program do eurovolieb, a tak potrebujú emóciu.

Vojna na Ukrajine už de facto skončila a dodávanie zbraní bude mať za následok len ďalšie tisícky mŕtvych, navyše chýbajú aj vojaci, ktorým by munícia reálne pomohla. Slogan “keď nie vláda, posielame my” je len ukážkou toho, že ide o vzdor proti Ficovi. Stačí si prelistovať web k menovanej iniciatíve, na ktorom si viete kúpiť tričko za 79,- eur s nápisom “Fuck you Fico, Sláva hrdinom”.

Viete, čo by naozaj Fica nahnevalo? Úspešná zbierka v hodnote 33,3 milióna eur na sanáciu skládky vo Vrakuni! Zbierka v hodnote 50 miliónov eur na zachovanie benefitov u zubárov! A Fica by určite šľak trafil, keby slniečkári vyzbierali potrebné milióny na cesty, kanalizácie a vodovody! Napokon určite je Ficovým zámerom, aby sme si špinili spodné vody viac ako v semeništi zla Rusku!

Tričká, treba pekne poslovenčiť: “Fico, trhni si! Už máme vodovod!”, “Fico, aby ťa šľak trafil! Cesty sú bez výtlkov!”, “Fico, ty niktoš! Aj bez teba máme biele zúbky!”.

Kamaráti, spoluobčania, antificovci – Vybudujme krajšie zajtrajšky! Počuli ste, že Ficovi sa páčia zarastené krajnice a neupravené verejné priestranstvá? Šup šup, nakúpiť vyžínače, nožnice a pustiť pomáhať obciam a mestám upravovať zeleň! Nech toho Fica aj roztrhne!

Ktorú zbierku rozbehneme prvú?

Autor: Roman Martiška/JNS


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *