12. mája 2024

ČO TRÁPI SLOVÁKA A KTO VYHRÁ EUROVOĽBY?

0

ČO TRÁPI SLOVÁKA A KTO VYHRÁ EUROVOĽBY?


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Potreboval som pár dní bez politiky, ale samozrejme som jej úplne pokoj nedal. Žiaľ, počasie sa zmenilo na klasické aprílové, keď si ráno oblečiete trenky, aby ste si o hodinu obliekali zimný kabát s kožušinou a behali s krovinorezom na chrbte ako medveď, ktorého sa sused zľakne. Áno, tuky nahromadené počas zimy ešte nie sú dole a stačí chlpatejší sveter a stanete sa nachránenejším cicavcom, resp. vegetariánom na Slovensku.

Prestávky počas jarných prác som trávil provokovaním a telefonoval som kamarátom, ktorí radi nadávajú na dražobu a vinia za ňu politikov. Je im jedno či v premiérskom kresle sedí Igor Matovič alebo Robert Fico, ale majú jasno v tom, že za benzín v cene 1,7 eura za liter môžu obaja. Zlý je Vladimír Putin rovnako ako Volodymyr Zelenský, ktorí sa dohodli, že pustia v čase kvitnutia jabloní zimu a senilný chmuľo Joe Biden sa tomu len smeje počas toho ako rozmýšľa, či potrebuje na veľkú alebo na malú.

Prekvapivo neuspel som ani u jedného negativistu, ktorý by mi začal nadávať na to, že ceny potravín ešte stále nešli dole podľa predvolebných predstáv. Čo ľudí naozaj štve?

Napríklad aj to, že je len koniec apríla a už mali na chrbte trikrát postrekovač, keď najskôr aplikovali predjarný postrek, neskôr proti piliarke a teraz prichádza vlna múčnatky. Tfuj, toto sú skutočné problémy. Zaujímajú sa napr. o to kedy bude stavanie mája, či starosta poruší tradíciu a pôjde v ústrety pracujúcim a postaví máj už v nedeľu alebo v utorok ako sa podľa zvyklostí má? Či bude guláš a víno k tomu, resp. či sa bude aj tancovať? Opäť sa zo Slovákov stávajú hokejoví tréneri a štve ich najmä deravá obrana, ktorú by mohli posilniť hráči KHL, ako posilní Francúzov Stéphane Da Costa, Francúzi totiž kašlú na šovinistov v Česku, ktorých vedie Dominik Hašek pár krát trafený pukom, ale za to presne.

Ak príde reč na politiku? Na rozdiel od kaviarenských povaľačov, ktorým ide pena z úst, sa bežní Slováci začnú smiať – vyhráme eurovoľby, oddýchneme si na letnej dovolenke a na jeseň začneme sledovať čo vláda do roka a do dňa reálne spravila. Kto vyhrá eurovoľby? Odpoveď znie veľkolepo “My”! Nuž, ak chce opozícia uspieť musí hľadať argumenty, ale čas je proti nim…

Čaká sa na upratanie RTVS, ktorú by najradšej upratali špinavou metlou, lebo novej je na ten chliev škoda. Radosť robí, že po letnej dovolenke a pri varení lekváru sa konečne dočítajú, ktoré mimovládky sú platené zahraničím. A očakáva sa tlačovka Petra Kotlára, ktorý povie, čo už čvirikajú aj otravné vrabce v odkvapoch, že na pandémii niekto dobre zarobil a teraz musí Slovák platiť viac za sladenú vodu.

Dodatok a odkaz držiteľom moci? Beda Vám, lebo máte poslednú šancu…

Roman Martiška


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *