17. mája 2024

Sabotovala polícia za Hamrana činnosť spravodajských služieb?

0

Sabotovala polícia za Hamrana činnosť spravodajských služieb?

Sabotovala polícia za Hamrana činnosť spravodajských služieb? V normálnom štáte by to, čo sa dočítate, bol obrovský škandál. U nás?

Uvidíme…O čo ide? Polícia spravuje databázy údajov. Ide o databázy o nás, občanoch. O cestovných dokladoch. O podozrivých bankových operáciách. O motorových vozidlách. A mnohé ďalšie.

Zákonnou povinnosťou polície je ich dávať k dispozícii spravodajským službám, teda aj vojenskému spravodajstvu a tajnej službe, ktoré ich potrebujú na svoju robotu, aby mohli robiť analýzy v rámci bezpečnostných previerok… aby mohli odhaľovať prácu cudzích spravodajských služieb na našom území (napríklad používajúcich falošné ŠPZ-ky a doklady)… aby mohli odhaľovať teroristov a organizovaný zločin. Lenže policajným šéfom sa stal Štefan Hamran, človek s maďarským pozadím.

Čo sa dialo posledné roky u nás?

Všetky politické strany, do ktorých boli rozhodení spolupracovníci zvláštnej partie s maďarskými väzbami – Hamran, Spišiak, Ódor, Mikulec – majú rovnakého štedrého sponzora a predstavte si, ide o maďarského mecenáša s väzbami na Rusko.

Napadlo Vás niekedy, že boli všetci títo naši politici s vplyvom na políciu pekne strategicky rozmiestnení do všetkých relevantných opozičných strán, aby stačilo, aby sa dostala do vlády aspoň jedna?

Viete o tom, že vyjednávanie Pellého a progresívcov o koalícii stroskotalo na tom, že progresívci neboli ochotní pustiť z mocenskej pozície Lipšica, o ktorom vedeli, že dokáže sundať z funkcie kohokoľvek z bezpečnostných zložiek?

Viete o tom, že keby sa naplnil volebný program Progresívneho Slovenska, došlo by k získaniu vonkajšej kontroly nad činnosťou našej tajnej služby?

Tak už to viete.

Až potiaľto by to bola len povedačka… len taká úvaha… také reči sa šírili už roky. Lenže v zákulisí sa diali veci, ktoré ukazujú, že sa dialo čosi, čo malo, podľa môjho názoru, potenciál oslabiť bezpečnosť našej vlasti.

Štefan Hamran viedol políciu.

Polícia pod jeho vedením prestala plniť niektoré svoje úlohy, ktoré má plniť zo zákona. Prestali napríklad tajnej službe poskytovať plný prístup do svojich databáz, aj keď im také niečo ukladá zákon. A pozor… ak chcete Štefana obraňovať tvrdením, že hold nedôveroval Aláčovi, tak Vás sklamem.

Štefan Hamran po prvé nemal právo obmedzovať prístup tajnej službe do svojich databáz na základe svojej dojmológie alebo osobných preferencií, čo sa týka Aláča. A po druhé… Hamranom vedená polícia rovnako zamedzila prístup do databáz aj vojenským spravodajcom (!!!).

Premýšľam, kde končí marenie úlohy verejným činiteľom a začína sabotáž, konaná v krízovej situácii (jej sadzba je 15-25 rokov až doživotie)…

Takže, pán minister vnútra Šutaj Eštók, na ministerstve máte (aj listinné) dôkazy z obdobia vlády Mikulca aj Ódora, ktoré dokazujú, že spravodajské služby oboch ministrov JASNE informovali o tom, že im Hamranom vedená polícia AKTÍVNE bránila vo výkone ich práce NEZÁKONNÝM zamedzovaním prístupu k databázam.

Toto zamedzenie nebolo náhodné, ale vedome urobené a ministri vnútra Mikulec, aj Ódor o tom VEDELI a NEKONALI, čím podľa môjho laického názoru sa mohol niekto dopustiť porušenia zákona. Vedeli o tom aj páni predsedovia vlády Matovič a Heger. Na výsledku to nič nezmenilo.

Spravodajské služby naďalej nemali plný prístup do vybraných databáz, čím bola zhoršená ich možnosť chrániť hospodárske záujmy štátu, ochranu utajovaných skutočností, odhaľovať pranie špinavých peňazí, financovanie terorizmu,…

Myslím si, že toto mohol byť ďaleko horší bezpečnostný aj trestnoprávny problém ako nejaké údajne predražené prenájmy luxusných áut pre Hamrana a jeho frajerku.

Čo poviete?

Savenna Monteloup FB


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *