17. mája 2024

Kolíková z hrušky dole, ale prečo ju tam zavesili?

0

Kolíková z hrušky dole, ale prečo ju tam zavesili?


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Kolíková je síce nominovaná opozíciou, podľa zvyklostí jej tento post patrí, ale bez hlasov koalície by Kolíková na tejto stoličke nesedela.

Ako mohli koaliční poslanci hlasovať za Kolíkovú známu pod prezývkou „Mária ty si ten podvod spáchala“? Toto je len vrchol ľadovca a nikoho z voličov koalície nemôže prekvapiť informácia, že táto „jednoduchá Mária“ si dovolila prekročiť právomoci.

Dôvody na odvolanie Márie Kolíkovej z funkcie predsedníčky osobitného kontrolného výboru na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby (SIS) boli viaceré. Podľa informácií z médií, koaliční poslanci uviedli nasledujúce hlavné dôvody:

V poslednej dobe sa objavili obavy, že Mária Kolíková mohla svojimi vyjadreniami a činmi negatívne ovplyvniť povesť Slovenskej informačnej služby (SIS), ktorá sa proti takýmto tvrdeniam nemôže verejne obhajovať.

Ďalej sa uvádza, že ako predsedníčka parlamentného výboru pre kontrolu SIS, Kolíková nekonala v súlade s uzneseniami tohto výboru.

Okrem toho, Kolíková podala podnet na Generálnu prokuratúru v súvislosti so zmenou štatútu SIS a kontroverzným vymenovaním Pavla Gašpara za námestníka riaditeľa SIS, čo vyvolalo diskusiu o právoplatnosti takéhoto rozhodnutia.

Nepotrebujeme tieto divadielka, čakáme na trestné oznámenia pre zneužívanie právomocí verejnými činiteľmi, ktorých tu bolo počas posledných troch vlád neúrekom!

Roman Martiška/JNS

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *