19. mája 2024

NEPREHLBUJME ZBYTOČNÝMI GESTAMI STUDENÚ VOJNU

0

Putin Zelensky


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Neviem, či ukrajinská diplomacia prejavila nejaký netušený zmysel pre humor, ale jej výzva, aby svet neuznával Vladimíra Putina ako legitímne zvoleného prezidenta, je skutočne vtipná. Ukrajina totiž tohtoročné prezidentské voľby zrušila, opoziční lídri sú buď vo väzení alebo v exile, opozičné médiá sú zakázané a tých, ktorí z tohto pekla ušli, chytajú ukrajinské bezpečnostné zložky ako zajace, a to za dosť nechutnej nadpráce niektorých štátov (Poľsko, Česko atď.).

Ak je Európska únia kvôli podpore Zelenského režimu ochotná obetovať základné princípy slobody, demokracie a právneho štátu, potom nemá opodstatnenie. V každom prípade si tieto dve krajiny (Ukrajina a Rusko) nemajú v dodržiavaní ľudských práv čo vyčítať.

Možno s tým rozdielom, že Rusko sa na rozdiel od Ukrajiny netlačí do Európskej únie, takže okrem potľapkávania po pleci by sme už konečne mali od Kyjeva niečo vyžadovať. Je správne, že sa slovenská diplomacia rozhodla zúčastniť na inaugurácii ruského prezidenta a neprehlbovať tak už aj tak dosť napätú studenú vojnu.

Je to prejav úcty k ruskému ľudu, nie súhlas s politikou Vladimíra Putina. A napokon, je obzvlášť trápne, ak nás k bojkotu vyzýva krajina, ktorej prezident už v tejto chvíli protiústavne nadsluhuje.

Eduard Chmelár


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *