27. júla 2024

Video: Skončil Zelenský ako prezident Ukrajiny? Kamenský & Sabela

KAMENSKÝ a SABELA

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Skončil Zelenský ako prezident Ukrajiny? Kamenský & Sabela. Prezident Volodymyr Oleksandrovyč Zelenskyj mal päťročné prezidentské funkčné obdobie, ktoré sa skončilo v máji 2024. Po tomto období sa stal obyčajným občanom Ukrajiny. Údajná Legitimita prezidenta spočíva v tom, že bol zvolený v demokratických voľbách a jeho mandát potvrdili orgány a medzinárodní partneri. Aj keď už nie je vo funkcii, stále má právo na slobodu prejavu a účasť na verejnom živote.

Oficiálna verzia: Volodymyr Zelenskyj, prezident Ukrajiny, mal podľa ústavy päťročné funkčné obdobie, ktoré sa malo skončiť v máji 2024. Avšak vzhľadom na mimoriadne okolnosti, ktoré priniesla vojna a zavedenie vojenského stavu, boli voľby odložené a jeho funkčné obdobie sa predĺžilo. Táto situácia je príkladom toho, ako môžu nepredvídané udalosti ovplyvniť politické a ústavné normy v krajine.

Táto situácia vyvoláva diskusie o ústavnosti a legitímnosti takéhoto predĺženia funkčného obdobia, najmä v kontexte vojenského stavu, ktorý bol vyhlásený v reakcii na vojenskú agresiu. Zatiaľ čo niektorí kritici poukazujú na potrebu dodržiavania ústavných princípov aj v čase krízy, iní argumentujú, že stabilita a kontinuita vedenia sú v týchto časoch kľúčové pre zabezpečenie obrany a integrity štátu.

V tejto neistote a turbulencii je dôležité, aby sa zachovali zásady právneho štátu a demokracie, a aby sa hľadali cesty, ako zabezpečiť legitímnosť a ústavnosť rozhodnutí, ktoré sú prijímané v reakcii na krízové situácie. Ukrajina, ako krajina, ktorá čelí bezprecedentným výzvam, tak stojí pred otázkou, ako nájsť rovnováhu medzi potrebou silného vedenia a dodržiavaním demokratických princípov, ktoré sú základom jej ústavy a spoločenského zriadenia.

Zdroje: BBC
: Yahoo News
: Wilson Center
: Kyiv Independent
: Deutsche Welle



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *