28. septembra 2024

Google obmedzil vytváranie účtov pre Rusov

Google obmedzil vytváranie účtov pre Rusov

Zdielajte....
  • Obmedzenie účtov: Google obmedzil vytváranie účtov pre Rusov, čo spôsobilo problémy pri registrácii a obnove prístupu.
  • Dôvody: Problémy súvisia s novými americkými sankciami, ktoré zakazujú poskytovanie IT služieb ruským organizáciám a občanom.
  • Alternatívy: Ministerstvo digitálnej transformácie odporúča zálohovanie údajov a používanie alternatívnych metód dvojfaktorovej autentifikácie.
  • Dopyt po SIM kartách: Zvýšil sa dopyt po zahraničných SIM kartách medzi ruskými používateľmi, ktorí ich používajú v medzinárodnom roamingu.

Začiatkom septembra čelili ruskí používatelia problémom pri registrácii nových účtov prostredníctvom SMS a obnovovaní prístupu k existujúcim. Google obmedzil vytváranie nových účtov v Rusku, uviedlo novinárom ministerstvo digitálnej transformácie.

„Telekomunikační operátori tiež zaznamenali výrazné zníženie počtu SMS odoslaných spoločnosťou ruským používateľom,“ citovala agentúru agentúra RIA Novosti. Ministerstvo dodalo, že potvrdenie autorizácie prostredníctvom SMS pre predtým vytvorené účty stále funguje, „ale nie je isté, že táto možnosť zostane“.

Ministerstvo digitálnej transformácie odporučilo používateľom, aby si zálohovali svoje údaje a používali alternatívne metódy dvojfaktorovej autentifikácie.

Niektorí používatelia z Ruska čelili začiatkom septembra problémom pri registrácii nových účtov: na potvrdenie ste museli zadať telefónne číslo, ale pri zadávaní ruského kódu sa objavilo varovanie, že „ho nemožno použiť na potvrdenie“.

Odborníci, s ktorými sa RBC rozprávala, poznamenali, že podobné problémy sa objavili už predtým. „Toto je trvalý problém, že je problém s registráciou z ruských čísel, SMS brána, z ktorej to môžete urobiť,“ povedal Eldar Murtazin, popredný analytik Mobile Research Group, ktorý naznačil, že brána bola v Rusku zablokovaná. Alexej Bojko, analytik spoločnosti MForum Analytics, pripísal ťažkosti novým americkým sankciám, ktoré nadobudli účinnosť 12. septembra. V súlade s nimi americké spoločnosti a jednotlivci nemôžu ruským organizáciám a občanom poskytovať IT konzultačné a dizajnérske služby, ako aj služby IT podpory alebo cloudové služby pre príslušný softvér.

Na tomto pozadí, napísal Izvestia s odkazom na Mobile Research Group, sa medzi Rusmi zvýšil dopyt po SIM kartách zahraničných operátorov: minulý rok sa v Rusku použilo asi 600 tisíc takýchto kariet, v júli 2024 – asi 850 tisíc a začiatkom septembra – asi 1 milión. V Rusku takéto karty fungujú v medzinárodnom roamingu, ale ich používatelia sa nepripájajú na internet a nevolajú.

Zdroje v texte



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.