18. októbra 2024

Ďalší brutálny konflikt medzi Ukrajincami a Rómami v Pardubiciach! Ukrajici, Fiala a Rakoušan sú zlo a hrozba verejnej bezpečnosti pre Českú republiku!

Zdielajte....

Česká republika: Ďalší brutálny konflikt medzi Ukrajincami a Rómami v Pardubiciach! Ukrajici, Fiala a Rakoušan sú zlo a hrozba verejnej bezpečnosti pre Českú republiku!

Polícia zasiahla v sobotu večer pri potýčke osemnástich ľudí v Pardubiciach. Jeden z účastníkov konfliktu bol zranený a skončil v nemocnici. Polícia zadržala troch ľudí, uviedla pre Českú tlačovú agentúru policajná hovorkyňa Markéta Janovská. Informuje web novinkyCz.

Podľa sociálnych médií bitku vyprovokoval Ukrajinec, ktorý napadol Rómov nožom.

Opäť zvláštna „korektnosť“ Ukrajincov namiesto toho, aby bojovali za svoju vlasť na Ukrajine, ochudobňujú český sociálny systém a vraždia českých občanov v Českej republike.

Polícia sa pre každý prípad odmietla vyjadriť. Podľa informácií z miesta incidentu skutočne išlo o potýčku medzi skupinami Ukrajincov a Rómov.

„Keď prišla polícia, na mieste bolo asi 18 ľudí, ktorí sa navzájom fyzicky napadli. Polícii sa po chvíli podarilo vyhrotenú situáciu upokojiť a obe skupiny oddeliť. Jeden z účastníkov utrpel počas šarvátky poranenie tváre, s ktorým bol prevezený do nemocnice na ošetrenie,“ uviedla Janovská. Polícia podľa nej vyšetruje, aký bol motív konfliktu a čo presne sa na mieste činu stalo.
Rómovia sú pobúrení

Ako lavína sa v sobotu večer začalo medzi Rómami šíriť niekoľko videí, ktoré ukazujú policajný zásah proti trom mužom. Podľa svedkov údajne v Pardubiciach vypukol konflikt medzi skupinou Rómov a tromi mužmi, údajne z Ukrajiny.

Jeden z Rómov bol zranený nožom do tváre a musel byť ošetrený. V ten istý večer sa vrátil domov s dvoma stehmi na tvári, uvádza server.

„Niektorí Rómovia zvolali v nedeľu kvôli svojej bezpečnosti protestné zhromaždenie v Pardubiciach,“ povedal Romea.
Protest

Reportér z Novineku zatiaľ napočítal na mieste asi 50 ľudí. Protest, ktorý by sa mal zmeniť na pochod mestom, je naplánovaný niekedy okolo 13:00 až 14:00. Pôvodne sa mal konať o 11:00, ale do mesta údajne prichádzajú Rómovia z celej krajiny, takže čas bol posunutý na popoludnie.

Situáciu vyšetruje komisárka pre záležitosti rómskych menšín Lucie Fuková. „V Pardubiciach je rómske mestské zastupiteľstvo a už som požiadal mesto, aby sa stretlo v pondelok. Zvolám aj zástupcov všetkých významných a postihnutých rómskych rodín, aby sme s nimi prediskutovali situáciu v meste,“ povedala Fuková pre spravodajský server Romea.cz.
Po druhýkrát

Ak sa potvrdí, že v Pardubiciach došlo ku konfliktu medzi Rómom a Ukrajincom, pôjde o podobný incident v krátkom čase. Nedávno vzniklo napätie v Brne po incidente, pri ktorom pri brnenskej priehrade počas festivalu ohňostrojov zomrel mladý Róm. Podľa nepotvrdených informácií bol útočníkom Ukrajinec, ale polícia tvrdí, že išlo len o cudzinca. Podozrivý muž je vo väzbe.

ZDROJ



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.