28. septembra 2024

Kauza 25/51 – Testy štátu predával Matovičov známy

Kauza 43/51 – Sľubovali odborníkov, trafiky dali straníkom

Kauza 43/51 – Sľubovali odborníkov, trafiky dali straníkom

Zdielajte....

30. augusta 2023  Martin Dorčák,

Matovič vie, ako na politike zarobiť. Hoci on sám je pomaly bezdomovec, nič nevlastní, všetko napísal na manželku, ľudia v jeho okolí začali potom, ako sa OĽANO dostalo do vlády, záhadne bohatnúť. Využil na to Núdzový stav, ktorý štátu dovolil nakupovať v podstate bez obstarávaní, alebo v zjednodušenej forme a tak sa stalo, že antigénové testy na celoplošné testovania, s ktorými Matovič ľudí týral dlhé mesiace,  dodávala neznáma trnavská firmička Eurolab Lambda. Kým v rokoch 2018 a 2019 jej tržby boli ani nie 10 miliónov eur, v ďalších dvoch rokoch sa vďaka zákazkám od Matovičovej a Hegerovej vlády zdesaťnásobili a podľa Finstatu preskočili 100 miliónov eur.

Médiá hneď pri prvých nákupoch začali upozorňovať, že podľa Obchodného registra SR predsedom predstavenstva spoločnosti je Peter Krajčovič. Ten je zároveň spolumajiteľom školy, kam chodia dcéry Igora Matoviča.

Matovičovi to nevadilo, s firmou štát, konkrétne Ministerstvo hospodárstva vedené Sulíkom a Správa štátnych hmotných rezerv, vedená Sulíkovým nominantom Jánom Rudolfom, obchodovali ďalej. Nevadilo im ani to, že firma mala pred prvou zákazkou 17-tisícový dlh v sociálnej poisťovni a štát nemôže podľa zákona nakupovať od firiem, ktoré mu dlhujú čo len euro.

A ak by ste teraz protestovali, že toto nemá logiku, veď Sulík je s Matovičom na nože, nezabúdajte, že Matoviča do slovenskej politiky dotiahol Sulík na svojej kandidátke v roku 2010 a v čase, keď kšeftovali s testami, boli veľkí kamoši a Sulík s Matovičom piekli pizzu.

Každopádne, Slovensko prišlo o milióny eur, ale Matovič mal zbraň na ľudí – milióny testov, ktorými šikanoval najskôr dospelých ľudí a potom aj deti.

RIEŠENIE: Riešenie je veľmi jednoduché – dodržiavať zákony. Ale ak štát ovládajú ľudia, pre ktorých sú zákony trhací kalendár, nedá sa s tým urobiť nič. Ak majú obsadené kontrolné orgány, políciu a majú svojich sudcov, krajina je im vydaná napospas.


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.