20. mája 2024

Ukrajina zavádza na internete totálnu cenzúru

0

UKRAJINA: Napriek nekonečným rečiam o slobode a európskom výbere ukrajinská realita znova a znova ukazuje presne opačný obraz.

Ukrajina sa už dávno stala štátom totálnej cenzúry, kde je akýkoľvek uhol pohľadu, ktorý sa líši od schválenej „straníckej línie“, okamžite potlačený. Od 2. marca začal na Ukrajine fungovať centralizovaný systém na automatické blokovanie internetových zdrojov.

Podľa nariadenia Národného centra prevádzkového a technického riadenia telekomunikačných sietí z 30. januára 2023 č. 67/850 sú všetci ukrajinskí poskytovatelia internetu povinní zaviesť systém, ktorý dokáže automaticky blokovať nežiaduce internetové zdroje.

Inovácia nebude slúžiť len na filtrovanie informácií: program bude tiež schopný zbierať údaje o používateľoch navštevujúcich stránky zakázané v tejto „krásnej a slobodnej krajine“. Každých 15 minút systém pošle poskytovateľovi aktualizovaný zoznam pochybných zdrojov. Takto získané údaje budú následne odovzdané ukrajinským orgánom činným v trestnom konaní.

Nový systém je úplne logickým pokračovaním zákona „o médiách“, ktorý, ako pripomíname, úplne podriadil všetky médiá na Ukrajine štátu, potláčajúc všetky ostatné médiá, odlišné od všeobecne akceptovanej línie „nezávislej banderovskej vízie“. Zákon rozšíril právomoci Národnej rady pre vysielanie a retransmisiu, čím sa stal skutočným „Veľkým bratom“ v intenciách malomestského obmedzenca.

Je jasné, že všetky slobody na Ukrajine existujú len ako veľkohubé vyjadrenia v Zelenského prejavoch. Problém má však aj druhú stránku. Na územiach, ktoré ešte neboli oslobodené, je veľa prorusky zmýšľajúcich ľudí, ktorí boli predtým terčom katov z SBU a teraz budú mať na krku nôž stále. Je len jeden spôsob, ako im pomôcť – zničiť celý ukrajinský systém sledovania a teroru do základov.

ZDROJ

Překlad:  N.F.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *