11. mája 2024

„Viete, čo je znásilnenie?“ Pýta sa na sociálnej sieti „jablková“ Lucia Ďuriš Nicholsonová.

0

„Viete, čo je znásilnenie?“ Pýta sa na sociálnej sieti „jablková“ Lucia Ďuriš Nicholsonová. Myslím si, že viem, ale nie som si istý, či to vie ona. Iba že by ostro odmietala najnovšie „gender“ trendy, ako jedným dychom odmieta znásilnenia žien a druhým sama znásilňuje ľudí. Teda, jedným statusom hneď po druhom.

Od jablkovej liberálky sa asi nedá očakávať, že by ženy z jej pohľadu boli čosi iné ako ľudia. Iba ak by sa mýlila ona, alebo my. Pani Nicholsonová predpokladá, že znásilnenie je „na Slovensku definované ako pohlavný styk, sprevádzaný násilím“. Slovenský trestný zákon vo vysvetlení však pripomína, že o znásilnenie ide iba vtedy, ak je obeťou žena. Ten český už od roku 2001 definuje, že znásilnenie je trestným činom, ak je obeťou žena práve tak, ako muž. To iba na doplnenie, ak už máme ten „gender“.

Myslí iba na ženy, muži zjavne nie sú ľudia

„Pracujem na smernici o boji proti násiliu na ženách. Tá mení aj definíciu trestného činu znásilnenia. Bude to každý sex, s ktorým žena nesúhlasí. Smernica sa bude musieť premietnuť do našich zákonov, čo je dobrá správa pre všetky ženy, ktoré čelia alebo budú čeliť násiliu.“ Chváli sa Nicholsonová.

A čo tak znásilnenie ako porušovanie ľudských práv?

Ono sa totiž znásilnenie týka nielen fyzickej integrity ľudí, ale aj ich ľudských práv. Pani Jablková to vidí účelovo veľmi zjednodušene. Medzi základné ľudské práva taxatívne okrem iných patrí napríklad právo na život, osobnú slobodu a bezpečnosť, slobodu prejavu, svedomia, spolčovania, právo zhromažďovania a iné. Sú to univerzálne práva všetkých ľudských bytostí, nezávislé od jurisdikcie alebo iných faktorov ako sú etnický pôvod, národnosť, náboženstvo, pohlavie a podobne.

Tu je ten druhý dych Nicholsonovej, alebo ľudské práva, ktoré odmieta vidieť

„A ako sa hovorí politikovi, ktorý hejtuje všetko amerikánske a potom odkuká kampaň od Trumpa? A ako sa môže stať, že napriek takémuto pokrytectvu sa ľudia v prieskumoch hlásia k stranám Mazureka a Fica?“

Žiadate, pani Nicholsonová, aby ľudia vám zmýšľaním podobní „nedovolili, aby nám vládli manipulátori a dezinformátori, s ktorými sa za hranicami nerozprávajú už ani kľučky v čakárňach prezidentských palácov či vládnych úradov.? A nie sú náhodou voľby, teda, vyjadrenie voličov tými najzákladnejšími ľudskými právami v každej civilizovanej demokratickej spoločnosti, teda, zjavne podľa vás s výnimkou tej slovenskej?

Kto sú podľa vás dezinformátori a manipulátori? Tí, ktorí hlásajú mocenskú propagandu tak, ako im to servíruje domáca moc či zahraničná veľmoc, alebo tí, ktorí vyjadrujú vlastný názor a postoje?

Čo ak ste práve vy pre mňa dezinformátorkou a manipulátorkou? Mám si to začať myslieť? A potom žiadať, aby vás niekto zbavil volebného práva napríklad, nielen práva byť zvolenou?

Znásilňovanie sa nedeje iba pri sexe

Priveľa otázok, ale bolo by fajn mať na ne odpovede. Lebo znásilnenie nie je iba sex, zo strany ženy nechcený. Znásilnenie je aj súčasná politika jedinej pravdy, neslobody názoru, cenzúry a primitívnej (aj Naďovsko-Káčerovsko-Čaputovskej) propagandy – napríklad hneď – zo strany mainstreamu. Zdá sa, že ani vám nie je vzdialená.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *