20. mája 2024

Video – Novinári už nie sú strážcami demokracie. Boj proti dezinformáciám je cenzúrou a bojom proti slobode prejavu, myslí si politický analytik Eduard Chmelár (VIDEO SK, 18 min)

0

SLOVENSKO: Publicista, politický analytik a vysokoškolský pedagóg Eduard Chmelár vo svojom videoblogu poukazuje na to, že dnešné médiá už iba chránia vlastné komunikačné privilégiá a bránia ľuďom v dosiahnutí efektívnej slobody prejavu.

Toto video som nahrával ešte predtým, ako dnes popoludní strana Smer-SSD priniesla závažné dôkazy o tom, že polícia manipulovala výpoveďami spolupracujúcich obvinených.

V normálnom štáte by to bol škandál prvej triedy. Na Slovensku? Televízia TA3 vypla priamy prenos po desiatich minútach a ostatné médiá (vrátane údajne mienkotvorných denníkov N, Sme či Pravda) veľké NIČ, ani riadok.

Mohol by som vymenovať aj iné dôležité udalosti – napríklad keď odborári z celého Slovenska prišli podporiť do Beluše odborárskeho predáka, ktorého chce protiprávne vyštvať z fabriky vedenie nemeckej strojárskej firmy. Mediálne pokrytie? Nulové. Nezaujímali sa o to ani novinári, ani politici (s výnimkou mimoparlamentného hnutia Socialisti.sk).

Pýtam sa, načo máme médiá a komu slúžia, keď si neplnia základnú povinnosť – informovanie verejnosti. Selektívne informácie nie sú spravodajstvom, ale propagandou.

Znie to až neuveriteľne, že novinárov na dnešnej tlačovke nezaujímal obsah nahrávok, ale len to, odkiaľ ich smeráci majú. No nezaznamenal som, že by moralizovali nad tým, keď Daniel Lipšic podsúval Monike Tódovej výpisy z Threemy zo súdneho spisu, akým právom sa k nim dostala.

Novinári už dávno neplnia svoje poslanie stáť na strane verejnosti a garantovať jej slobodu prejavu. Oni dnes stoja na strane mocenských elít a chránia vlastné komunikačné privilégiá, pričom sa snažia zničiť konkurenciu nedemokratickými prostriedkami.

Viac vo videu:

Zdroj: YouTube Drobnohľad Eduarda Chmelára / Facebook Eduard Chmelár / InfoVojna / CZ24.NEWS



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *