10. mája 2024

SKLOPIL UŠI a vracia sa do OĽaNO!

0

Nezaradený poslanec NR SR Tomáš Šudík oznámil svoj návrat do „rodného“ hnutia – vracia sa do Matovičovho OĽaNO. Šudík o tom informoval aj na sociálnej sieti.

V októbri sa v OĽaNO vyčlenila občiansko-demokratická platforma, ktorá Matovičovi pri prijímaní rozpočtu adresovala výzvu, ktorú ten ignoroval, čo vyústilo do odchodu skupiny poslancov z klubu OĽaNO. Tomáš Šudík – jeden z kritikov ministra Vlčana, bol jedným z nich. Teraz, po zložení Vlčanovej funkcie, sa Šudík do OĽaNO vracia ako do jediného protikorupčného hnutia. Jeho návrat vítajú aj staro-noví kolegovia.

Zmrákalo sa od októbra

Skupina pod vedením Jána Budaja, ktorá si od októbra hovorila „demokratická platforma“, Matovičovi adresovala pri prijímaní štátneho rozpočtu výzvu.

„Vyzývame ho, aby vzal na vedomie vážnosť ohrozenia Slovenska a ako víťaz volieb 2020 navrhol takú novú dohodu demokratických síl, ktorou sa v NR SR obnoví stabilná väčšina zložená z demokratických poslancov,“ uviedli autori výzvy.

Odídenci

Po decembrovom páde vlády a zmätku v Prezidentskom paláci, keď si minister financií a líder OĽaNO Matovič rozmyslel podanie demisie, je zmätok aj v OĽaNO. Poslanecký klub vtedy pod vedením Jána Budaja opustili Martina Brisudová, Kristián Čekovský, Róbert Halák, Monika Kozelová, Anna Mierna, Anna Remiášová, Jaromír Šíbl, Tomáš Šudík, Jarmila Vaňová a Vladimír Zajačik.

Naspäť do rodného hniezda

„Jediné skutočne protikorupčné hnutie je OĽaNO,“ vyjadril sa na Facebooku Šudík.

„Politik má povinnosť priznať si chybu, ak ju urobí. V decembri minulého roka som odišiel z poslaneckého klubu OĽaNO, pretože som sa chcel dištancovať od prebiehajúceho chaosu, a mal som nádej, že politika sa má robiť rozvážnejšie, bez veľkých gest,“rozpísal sa poslanec s tým, že ako mladý človek hľadal dokonalú partaj, no prišiel na to, že nie len OĽaNO má svoje chyby.

Odvážne riešenia

„Za tých pár mesiacov som však zistil, že doba, ktorú žijeme, je náročná, a to si vyžaduje aj odvážnejšie, možno trošku excentrickejšie vystupovanie a riešenia. A že dočasný chaos je vždy lepší ako pritakávanie na zlodejiny, skrývanie pochybných nominácií a priživovanie sa na štátnych zákazkách. No najmä som pochopil, komu skutočne záleží na tom, aby sa Slovensko očistilo od korupcie a kto chce úprimne hájiť záujmy ľudí,“tvrdí Šudík a pochvaľuje si spoluprácu s hnutím, aj keď nebol jeho členom.

Vie, kam chce smerovať – do parlamentu

„Po zvážení, kam chcem smerovať a čo sú moje hodnoty, a najmä, aké sú hodnoty mojich kolegov, som sa rozhodol vstúpiť do poslaneckého klubu OĽaNO, ktoré po mojich skúsenostiach je v parlamente jediné skutočne protikorupčné hnutie. Ďakujem kolegom za spoluprácu a za opätovné prijatie,“ uzatvára Šudík.

Vítajú ho späť

„Tomáš, pred mesiacom som Ti povedal, že ma mrzí, že si odišiel z klubu, lebo spolupracuješ s OĽaNO už niekoľko rokov a myslím, že srdcom do OĽaNO patríš. Som rád, že si na to opäť prišiel sám a vrátil si sa do teamu,“ netají sa svojou radosťou Milan Vetrák, ku ktorému sa pridal aj Michal Šipoš, ktorý sa okrem iného na stretnutiach s občanmi osvedčil, ako Matovičov pritakávač.

06 | 05 | 2023 I Eka Balašková



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *