10. mája 2024

Šutaj Eštok: Z KRÁĽOVSKEJ RECEPCIE SA PREDSA NEODCHÁDZA (VIDEO)

0

Prezidentku viac zaujíma recepcia u kráľa ako vlastní občania! Skonštatoval to na sociálnej sieti podpredseda Hlasu – SD Matúš Šutaj Eštok.

Je to aj JEJ vláda

Na Slovensku sa Hegerova vláda poskladala ako domček z kariet a máme tu hlbokú politickú a ústavnú krízu. Riešiť ju môže a má jeden jediný človek – prezidentka republiky. Nehovoriac o tom, že vzhľadom na vládu v demisii je to aj „jej“ vláda, upozorňuje Eštok.

„Ibaže pani prezidentka má dôležitejší program. Je na kráľovskej korunovácii v Londýne. Chápete – krásne šaty, bohaté recepcie, králi a kráľovné. Áno, áno, samozrejme, že tam reprezentuje celú krajinu. Ibaže tá krajina práve horí!“

Podľa politika by každý pochopil, že v takejto situácii je miesto hlavy štátu doma pri jej neodkladných prezidentských povinnostiach. „Pani prezidentka sa však nikam neponáhľa. Veď ju v piatok aj s partnerom čakala kráľovská recepcia. To bude dobrôt!“ 

Ale pani prezidentka našťastie myslí na Slovensko aj počas príprav na recepciu. A tak sa v Londýne objavila pred kamerami vo fešných šatách po boku svojho partnera. Slovákom cez obrazovky odkázala, že krízu, samozrejme, bude riešiť – hneď, ako sa vráti z korunovácie, dodáva nezaradený opozičný poslanec.

Príjemný pobyt a dobrú chuť, pani prezidentka!

„Nechcela ľudí dlho zaťažovať politikou, a tak to vybavila jednou vetou. Ale inak nebola skúpa na slovo a nadšene porozprávala, čo všetko ju v Londýne čaká. Aké to bude reprezentatívne, dôstojné, a tak. Skrátka super – Tak príjemný pobyt a dobrú chuť, pani prezidentka!,“ zaželal Eštok.

A ďalej prezidentku upozorňuje: „A keďže ste od januára robila všetko pre to, aby sa predčasné voľby nekonali v júni, ale až v septembri a nechala ste odvolanú vládu naďalej drancovať Slovensko, po návrate z Londýna Vás tu čaká rozvrátená krajina. V tomto prípade platí, že kto seje vietor, žne búrku.“

Eštok na záver pripomenul, že keď bol premiérom Peter Pellegrini, počas jeho dlhodobo pripravovanej oficiálnej návštevy Cypru došlo na Slovenku k tragickej havárii autobusu. Neváhal ani chvíľu a okamžite sa vrátil domov. „V krízových chvíľach majú byť skrátka najvyšší ústavní činitelia vo vlasti a starať sa o ľudí, aby sa im žilo lepšie!“

Hegerova vláda sa totálne zrútila

Na neospravedlniteľnú neprítomnosť prezidentky už upozornil aj Eštokol stranícky šéf Peter Pellegrini. „Slovensko sa nachádza v hlbokej ústavnej kríze a prezidentka republiky ju musí riešiť okamžite. Odísť na korunováciu do Veľkej Británie a nechať hniť ústavnú krízu niekoľko dní je veľká chyba.“

„Odstúpenia ministrov Vlčana a Káčera znamenajú definitívny koniec Hegerovej vlády. Pani prezidentka dnes nemá inú možnosť, ako odobrať tejto vláde poverenie a vymenovať novú. Mala by však túto ústavnú krízu riešiť okamžite a uprednostniť ju pred účasťou na korunovácii anglického kráľa Karola III.,“ uviedol Pellegrini.

Hegerova vláda sa totálne zrútila a na Slovensku zavládla ústavná kríza. Každý zodpovedný politik a štátnik musí vždy uprednostniť vlastnú krajinu a vrátiť sa do vlasti, keď sa dejú takéto vážne situácie,“ tvrdí Pellegrini.

Nechať hniť ústavnú krízu niekoľko dní je veľká chyba

Miesto hlavy štátu je podľa neho v týchto krízových dňoch na Slovensku, nie v zahraničí. „Ako bývalý predseda vlády viem, že medzinárodný program ústavných činiteľov sa pripravuje dlhý čas vopred. Nikdy som však v krízových situáciách ani na chvíľu neotáľal s návratom do vlasti. Kráľovská korunovácia je iste krásnym zážitkom, ale dnes by pani prezidentka mala rozhodne uprednostniť svoje domáce povinnosti,“ zdôraznil Pellegrini.

06 | 05 | 2023 I Diana Zaťková



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *