11. mája 2024

Psychopat Naď vysvetlil ruskú propagandu: Opoziční poslanci po nociach „chlascú“ s ruskými agentmi

0

Dňa 3.5.2023 sa konala na Trnavskej univerzite diskusia s názvom Hoaxy a budúcnosť Slovenska, ktorú absolvoval aj Viliam Kochajda z Mladých sociálnych demokratov. V rámci tejto diskusie vystúpil aj Jaroslav Naď – dočasne poverený minister obrany.

Opozícia o nociach „chlasce“ s ruskými agentmi

Kochajda z jeho vystúpenia zachytil krátke video, v ktorom minister v demisii hovorí o ruskom vplyve na slovenský nie len virtuálny priestor. Vo videu si tiež ťažká, že tí, ktorí „popierali“ covid, okamžite začali „popierať“ ruskú agresiu na Ukrajine. Vysvetlil tiež, že ruská propaganda má na Slovensku silnejší vplyv, ako v najväčších svetových metropolách dokopy, čomu sa vlastne ani nečuduje, lebo veď hoci ministerstvá konajú v rámci zákona, opoziční poslanci po nociach „chlascú“ s ruskými agentmi a propagandou spochybňujú našu bezpečnosť. Jaroslav Naď pritom sám veľmi dobre vie, ako sa takí agenti školia – sám prešiel niekoľkými rokmi školení v atlantických štruktúrach.

Užitoční idioti

„Po Bulharsku sme zo všetkých krajín EÚ na tom najlepšie z hľadiska prenikania ruských naratívov medzi spoločnosti. Tá je rozdelená medzi tých, ktorí vnímajú to, že Rusko je agresorom a Ukrajina je obeťou a tými, ktorí zdieľajú všetky tie klamstvá, ktoré šíri ruská – Putinova propaganda, zhruba na dve polovice,“myslí si Jaroslav Naď. U nás to podľa neho zdieľajú ľudia, ktorých nazval „užitočnými idiotmi“.

Tí to podľa jeho tvrdenia robia buď preto, lebo sú za to platení, alebo preto, lebo tomu veria.  Ale sú aj takí, ktorým to vyhovuje z politického hľadiska.

Naskočili na novú vlnu

Podľa Naďa všetci tí, ktorí predtým „šírili naratív“ spochybňovania covidu, následne naskočili na ruskú propagandu spochybňujúcu ruskú agresiu.

„Dosah statusov Ruskej ambasády v Bratislave je vyšší, ako súčet dosahov facebookových statusov Ruskej ambasády vo Washingtone, Berlíne, Londýne a Paríži dokopy. Aby ste pochopili, je to plánované, je to realizované, ako jasná reflexia činnosti ruských spravodajských služieb na Slovensku s jasným cieľom,“hovorí odvolaný minister obrany, ktorý ten cieľ vidí v zmene systému, ktorý podporuje Ukrajinu a aby tu boli strany spochybňujúce orientáciu na západ.

Cíti sa byť limitovaný

Hoci podľa ministra štátne orgány robia, čo môžu, limitujú ich určité zákonné rámce. Tie podľa neho nemajú opoziční extrémisti a ruské spravodajské služby. Pripomína prípad ruského „špióna“, ktorý dostal podľa neho nízky, podmienečný trest a finančnú pokutu, kým za podobný čin dostal „špión“ v Taliansku 30 rokov „basy“.

Ruské spravodajské služby fungujú

Slovensku tiež vyčíta, že v minulosti sme v rámci EÚ boli jediná krajina, ktorá nevypovedala ruského diplomata. Minister sa pochválil, že sa im podarilo ochromiť činnosť ruských spravodajských služieb.

„Ale ja vám hovorím, že oni tu fungujú veľmi intenzívne. Robíme všetky opatrenia, aby sme to ničili,“varuje Naď.

Vnútorný boj

„Ale viete. Keď sa predstavitelia samospráv stretávajú o druhej v noci, v pivničných priestoroch, s ruskými diplomatmi, prečo to robia? Keď sa poslanci Národnej rady stretávajú s ľuďmi z veľvyslanectva po krčmách a chlascú s ruskými agentmi, prečo to robia? Snažíte sa, ale nevyhrávate,“ sťažuje si Naď.

„Pokiaľ tu samotní predstavitelia politických strán na Slovensku spochybňujú odolnosť štátu tým, že propagujú zahraničnú propagandu na úkor našej bezpečnosti, tak to nie je čudo,“uzatvára Naď.

Vie, o čom hovorí

„Ešte počas vysokoškolského štúdia pôsobil v mimovládnych organizáciách Euroatlantické centrum a Slovenská spoločnosť pre zahraničnú politiku,“ písal nedávno o bohatej Naďovej príprave Miroslav Heredoš.

„V rokoch 2012 až 2013 pôsobil ako diplomat – vedúci sekcie obrany na Stálej delegácii Slovenska pri NATO a na Stálom zastúpení Slovenska pri Európskej únii. V rokoch 2014 – 2015 pracoval ako zástupca riaditeľa mimovládnej organizácie Globsec a expert tejto organizácie na obranu a medzinárodnú bezpečnosť v rámci Globsec Policy Institute. V rokoch 2016 – 2018 pracoval ako riaditeľ v mimovládnej organizácii Slovenský inštitút pre bezpečnostnú politiku,“ oboznamuje Heredoš s Naďovou kariérou.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *