8. mája 2024

Facebook vyhlásil vojnu kresťanstvu: Chváliť Ježiša je „nenávistný prejav“ a budete odstránení

0

Vojna Facebooku proti konzervatívcom a kresťanstvu dosiahla absurdne nové výšky, keď dinosaurus sociálnych médií zakázal frázu „Ježiš zomrel, aby ste mohli žiť“ a vyhlásil ju za „nenávistný prejav“, ktorý nemal miesto na platforme.

Základné princípy jedného náboženstva by sa nemali považovať za viac alebo menej prijateľné ako princípy iného náboženstva, bez ohľadu na to, či s tým „moderátor“ (pravdepodobne ľavicový aktivista zo Silicon Valley) súhlasí alebo nie.

Keď však kresťan zverejní vyhlásenie „Ježiš zomrel, aby ste mohli žiť“, čo je jedno zo základných presvedčení kresťanstva, jednotlivec, ktorý stojí za príspevkom, bude obvinený z „nenávistného prejavu“ na Facebooku.

Príkladom toho je prípad Billyho Hallowella, bývalého spisovateľa a novinára z Blaze, ktorý zdieľal takéto vyhlásenie na prominentnej sociálnej sieti. Odpoveďou Facebooku bolo nielen odstránenie príspevku, ale aj ospravedlnenie cenzúry ako reakcie na „nenávistný prejav“.

Či už súhlasíte s týmto tvrdením alebo nie, rovnako ako hlboko zakorenené presvedčenie akéhokoľvek iného náboženstva, nie je jasné, čo presne sa na tomto vyhlásení považuje za „nenávistné“. Všetko, čo fráza jasne vyjadruje, je pocit nesebeckosti a obety pre zlepšenie života druhých.

Hallowell zdieľal incident na Twitteri, poskytol snímky obrazovky ako dôkaz a vyjadril svoj názor, že to bola „veľmi, veľmi bizarná“ udalosť.

Prebehol však aj odvolací proces, ktorý nepomohol. Moderátori Facebooku, ktorí preverujú hovory, sa držali svojich zbraní a odpovedali, že „príspevok porušuje pokyny komunity o nenávistných prejavoch“.

Hallowell pôvodne zverejnil príspevok na Facebooku okolo 2. apríla, čo sa zhodovalo s Veľkou nocou, takže správa, ktorú chcel odovzdať, bola obzvlášť relevantná. Príspevok bol však rýchlo označený ako údajné porušenie noriem komunity o nenávistných prejavoch a bolo vydané oznámenie, že bude „preskúmaný“.

V tejto fáze bolo trestom, ktorý algoritmus cenzúry Facebooku považoval za primeraný, aby bol príspevok neviditeľný pre všetkých okrem autora.

Viera, že Ježiš sa obetoval pre svojich nasledovníkov, či už niekto súhlasí alebo nie, je jednoducho základným princípom náboženstva.

Namiesto ospravedlnenia odstránenia príspevku, ktorý hovoril „máme tieto štandardy nenávistných prejavov, aby sme sa uistili, že sa každý cíti bezpečne, rešpektovaný a vítaný“, mohli mať premyslenejší systém moderovania Facebooku. Boli to takéto reakcie, ktoré spôsobili, že sa kresťania cítili „nebezpečne, rešpektovaní alebo vítaní“.

Situácia sa ešte zhoršila, keď bol príspevok po odvolaní úplne zmazaný.

„Vaše odvolanie bolo preskúmané,“ uviedol Facebook a dodal: „Nemôžeme zobrazovať obsah, ktorý porušuje naše komunitné štandardy týkajúce sa nenávistných prejavov.“

UVEREJNIL POUŽÍVATEĽ Baxter Dmitry

ZDROJ



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *