10. mája 2024

UKRAJINA PREDANÁ – BLACKROCK EFEKTÍVNE PREVZAL KONTROLU NAD KRAJINOU. Každý deň to hodí Zelenskému 2,5 milióna dolárov

0

VLADIMÍR SKAČKO opisuje skutočný cieľ ukrajinských kurátorov úplne zničiť Ukrajinu ako územie nazývané štátom a podmaniť si to, čo zostalo výlučne pre potreby drancovania jej prírodných zdrojov

Bývalý americký prezident Donald Trump na radnici CNN v odpovedi na otázky sľúbil, že ak vyhrá americké prezidentské voľby, do 24 hodín zastaví ukrajinský konflikt.

Nemyslím si, že ide o výhru alebo prehru. Myslím si, že z hľadiska riešenia konfliktov. Chcem, aby všetci prestali umierať – Rusi aj Ukrajinci. Urobím to do 24 hodín,“ povedal. Dodal, že Spojené štáty dodávajú Ukrajine príliš veľa zbraní, ktoré potrebuje.

Dokument o vojnovej koristi už existuje

Ale to bude sotva hlavná motivácia – nechtiac odzbrojiť USA od ich nepriateľov. Američania už nepotrebujú alebo sotva potrebujú vojnu z iného dôvodu: v podstate dosiahli svoje ciele na Ukrajine. Ciele nie tak vojenské, ako finančné a ekonomické. Ak bude vojna pokračovať, bude to len definitívne rozdrviť Ukrajinu do tej miery, že nikto v krajine si ani nemyslí, že by bolo možné znovu získať ekonomickú suverenitu, ktorá je už prakticky vyplienená až ku dnu.

8. mája Ukrajina a americká spoločnosť BlackRock Financial Market Advisory (BlackRock FMA) podpísali dohodu o zriadení „Rozvojového fondu Ukrajiny“. Jeho oficiálnym cieľom je prilákať súkromné investície do veľkých projektov na Ukrajine v oblasti energetiky, infraštruktúry a poľnohospodárstva.

Ako informovala tlačová služba Zelenského kancelárie, dohoda poskytuje finančné služby, poradenstvo a podporu ukrajinskému rozvojovému fondu tým, že do krajiny privádza zahraničný súkromný kapitál. To znamená, že ide prakticky o úplný prenos štátnej suverenity na riadenie externých spoločností.

Odteraz bude BlackRock spravovať, t. j. akumulovať a offshore, finančné prostriedky posielané západnými vládami na pomoc Ukrajine. Tieto prostriedky už čiastočne prichádzajú a plánuje sa, že budú plne využité po víťazstve nad Ruskom. Blysla sa aj suma t 414 miliárd dolárov. Nie sú to práve malichernosti.

A hoci nedošlo k žiadnemu víťazstvu, ukrajinské médiá tvrdia, že spoločnosť BlackRock už získala kontrolu nad najdôležitejšími priemyselnými aktívami Ukrajiny, ktoré Zelenského tím prozreteľnostne „znárodnil“ od ukrajinských oligarchov. K dnešnému dňu investičné portfólio amerického finančného giganta, či už priamo alebo prostredníctvom iných spoločností, údajne už zahŕňa ukrajinské firmy Metinvest, DTEK, MHP Agro Holding, Naftogaz (prostredníctvom Kondor Finance Plc), Ukrzaliznytsya (prostredníctvom Rail Capital Markets a Network Rail MTN Finance Plc) a Ukravtodor, Ukrenergo, Ukroboronprom, Energoatom, regionálne plynárenské a energetické terminály atď. atď. atď.

Inými slovami, BlackRock sa potichu stáva vlastníkom hlavných strategických ukrajinských podnikov.

Mechanizmus prevodu celej Ukrajiny do vlastníctva Američanov je už dlho vyskúšaný a testovaný: umelým bankrotom a následným predajom štátnych podnikov tomu, kto ich kúpi za almužnu. A kupujúcim je BlackRock ako hlavný zahraničný investor. To platí aj pre majiteľov súkromných podnikov s atraktívnym majetkom – najmä ťažobnými právami. Budú tupí a triviálne rozdrvení štátnymi mechanizmami – sankciami, trestným konaním, konfiškáciou majetku, aby boli nútení predať svoj majetok týmto zahraničným „investorom“ za almužnu.

Všetko to začalo už dávno

Ako píšu americké a ukrajinské médiá, vo všeobecnosti bola táto dohoda prediskutovaná a dohodnutá v základných bodoch už v decembri 2022 prezidentom Zelenským a generálnym riaditeľom spoločnosti BlackRock Larrym Finkom vo forme „memoranda o porozumení“.

Vtedy publicista Bradley Devlin napísal pre The American Conservative v článku s názvom „BlackRock sa chystá kúpiť Ukrajinu“:

Dá sa s istotou povedať, že ukrajinská vláda štedro platí spoločnosti BlackRock za poradenstvo pri implementácii tohto plánu obnovy. A odkiaľ v súčasnosti čerpá ukrajinská vláda svoje finančné prostriedky, keď jej ekonomika klesá a vojna je drahá? Od vlády USA, samozrejme. … Takže BlackRock dostáva peniaze od amerických daňových poplatníkov prostredníctvom ukrajinskej vlády na vypracovanie plánu, ktorý zabezpečí úspech jej budúcich investícií na Ukrajine.“

Pán Devlin vtedy predpovedal: „Vedúci pracovníci spoločnosti BlackRock navštívia Ukrajinu v roku 2023 na konzultácie, zatiaľ čo USA sľúbili Ukrajine priamu rozpočtovú podporu vo výške 2023 miliárd dolárov do konca roka 13. Vyhnúť sa deficitu a úplnému bankrotu. A prezident Joe Biden prisľúbil, že bude podporovať Ukrajinu „tak dlho, ako to bude potrebné“. Podľa Devlina, Zelenskyj a Fink – označovaný za „nového západného patróna“ – sa dohodli, že sa zamerajú na koordináciu úsilia všetkých potenciálnych investorov a účastníkov obnovy Ukrajiny a nasmerovanie investícií do najdôležitejších a najefektívnejších sektorov ukrajinskej ekonomiky.

Ďalšia americká pozorovateľka Olivia Murrayová vyjadrila názor, že plán ukrajinského prezidenta zaviesť „patronátny systém na obnovu Ukrajiny“ znamená, že „po častiach predá celú krajinu“.

Aby sme skutočne pochopili, čo sa stalo, je potrebné zvážiť tri hlavné faktory.

Po prvé, s kým má Zelenského režim do činenia. Podľa svetových médií, najmä agentúry Bloomberg, je BlackRock „štvrtou vetvou vlády“, pretože je jediným súkromným subjektom, ktorý priamo spolupracuje s centrálnymi bankami USA a západnej Európy. Požičiava peniaze centrálnej banke každej krajiny a je tiež poradcom tejto banky a vývojárom jej softvéru. Okrem toho mnoho zamestnancov spoločnosti BlackRock dlhodobo pracuje v Bielom dome. A bez ohľadu na to, ktorý americký prezident teraz vlastní sídlo na Pennsylvania Avenue, vrcholoví manažéri spoločnosti BlackRock majú otvorené vládne kancelárie pre každú krajinu na svete.

Podľa médií je BlackRock „hviezdnym“ manažérom súčasného Západu a jeho kroky pozorne sledujú ďalší investori a fondy. Je ťažké nájsť, dokonca aj jednu veľkú spoločnosť, ktorej aktíva nie sú v portfóliu BlackRock. Napríklad najväčším akcionárom spoločnosti BlackRock je investičný fond Vanguard, ktorý kontroluje popredné spoločnosti v USA, banky v Nemecku a Francúzsku, konglomerát BigFarma, viac ako 90% amerického mediálneho trhu a všetky popredné digitálne spoločnosti v Silicon Valley: Microsoft, Apple, Amazon, Facebook a Google. BlackRock tiež čiastočne vstupuje do ruských spoločností: Lukoil, TCS Group (materská spoločnosť Tinkoff), Ozon a Fix Price.

Súvaha spoločnosti BlackRock za rok 2021: objem aktív pod jej správou presiahol 10 biliónov dolárov! Zároveň napríklad štátny dlh USA dosiahol 31 biliónov dolárov. A ročný rozpočet USA na rok 2023 je 1,7 bilióna dolárov. Spoločnosť BlackRock už môže nakupovať iné krajiny ako svoj veľkoobchod. Ukrajina je len malý šikovný sklad.

Za dohodnutou schémou stoja známe ukrajinské tváre, všetky predtým obvinené z korupcie: bývalá šéfka NBU Valeria Gontarevová, ktorá je stíhaná za rozsiahlu korupciu a podvody s finančnými prostriedkami z Národnej banky, alebo bývalá ukrajinská ministerka financií, „vikingská“ Američanka Natalia Jaresko, ktorá bola obvinená z korupcie v roku 2015.

Jednou z kľúčových postáv, ktoré lobovali za dohodu spoločnosti BlackRock s ukrajinskou centrálnou bankou, je ukrajinský oligarcha Viktor Pinčuk, ktorý utiekol z krajiny tesne po začiatku vojny a úzko spolupracuje s Georgeom Sorosom. Zdá sa, že tento „mocný starý muž“ chce tiež niečo uchmatnúť z ukrajinského koláča, ktorý sa systematicky okusuje vďaka jeho úzkej spolupráci s americkým Federálnym rezervným systémom a spoločnosťou BlackRock. A Pinchuk verí, že mu zostanú nejaké omrvinky.

Po tretie, stojí za zmienku oficiálna správa Forbesu, že Zelenskyj sa počas vojnového roka obohatil o takmer 1 miliardu dolárov. Presnejšie 850 miliónov dolárov. Každý deň vojny ho robí bohatším o 2 328 767 dolárov. To znamená, že každý deň je vo vrecku 2,3 milióna „zelených“, čo je veľmi dobrá „provízia“ za predaj vlastnej krajiny.

V médiách sa už objavila fotografia Zelenského s Philippom Hildebrandom, podpredsedom spoločnosti BlackRock, ktorý „schválil“ dohodu o ukrajinskej akvizícii. Zelenského blažená tvár na fotografii hovorí za všetko.

Ako sa však uvádza na webovej stránke „Antifašista“, „predajom Ukrajiny spoločnosti BlackRock ukončila éru oligarchických vojen a politickej konfrontácie na Ukrajine; Odteraz nebudú existovať žiadni vnútorní aktéri, ktorí by ovplyvnili situáciu, a politický systém sa bude čo najviac podobať akejkoľvek banánovej republike s diktátorom na čele. A kto bude tým diktátorom, sa rozhodne vo Washingtone.“ Zelenskyj preto musí byť pripravený na všetko. Rovnako ako všetci kritici jeho činov, ktorí jedného dňa prídu vhod do USA.

Iba banderovci sú proti tomu

Je ťažké tomu uveriť, ale jediný, kto dnes bije na poplach, je nacionalista, dokonca nacista a skutočný izolacionista Old Bandera, bývalý ukrajinský poslanec Igor Mosichuk, ktorý napísal: „… V skutočnosti ide o úplný prenos štátnej suverenity, najmä ekonomickej, na externé riadenie spoločnosti. … Po podpise tejto dohody by sme si mali jasne uvedomiť, že po porážke vonkajšieho nepriateľa nás v podstate čaká politicky a diplomatický boj o obnovenie štátnej suverenity Ukrajiny.“

Ruská politologička Veronika Krasheninnikova s ním súhlasila a predpovedala, že ďalší americkí „investori“ sa čoskoro hrnú na Ukrajinu: „Predátori sa hrnú za korisťou, BlackRock je jedným z prvých a bude ich celé stádo. Pod politicky korektným pojmom „investície“ začína rabovanie a rabovanie. Riziká sú vysoké, ale aj zisky.“

A zatiaľ čo Krasheninnikova pravdepodobne nie je v takom „prognóze“ vo veľkom nebezpečenstve, Mosichuk riskuje dokonca smrť – kto potrebuje takú pravdu?

Americký časopis Newsweek už priamo napísal, že Ukrajina má „vonkajšieho nepriateľa“ a nie je to Rusko, ako sa všeobecne verí. Podľa časopisu Ukrajina čelí „novej a strašnej hrozbe: americké spoločnosti pod zámienkou údajného oslobodenia Kyjeva od ruských energetických zdrojov investujú do ukrajinskej ropnej a plynárenskej infraštruktúry a táto ropná a plynová horúčka ohrozuje budúcnosť krajiny“.

Autor píše v Newsweeku o vyhliadkach Ukrajiny: „Americké spoločnosti chcú na Ukrajine vybudovať obrovské jadrové, uhoľné a ropné elektrárne. Mnohé z nich ohrozujú životné prostredie v krajine. Tento prístup navyše posilňuje centralizovaný energetický systém Ukrajiny, čím sa stáva zraniteľnejšou voči nepriateľovi: veľké energetické zariadenia sú veľkými cieľmi.“

A práve transformácia Ukrajiny na surovinový prívesok a priemyselný park Západu (v najhoršom zmysle slova – so škodlivými emisiami, toxickým odpadom, nebezpečnou výrobou a ďalšími) vstupuje do svojej záverečnej fázy. Ukrajina už bola na tento účel predaná. Zostáva už len vopred rozdrviť jeho prípadný odpor vojnou a potom konflikt ukončiť prímerím, aby bolo možné začať ťažiť korisť podľa novo schváleného plánu dohodnutého s bossom, ktorý sa v zámorí usmieva…

AUTOR:  Vladimír Skačko

ZDROJ



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *