14. mája 2024

NATO čaká ukrajinskú ofenzívu – je čoraz nervóznejšie

0

Generálny tajomník NATO na tlačovej konferencii počas stretnutia s ministrami zahraničných vecí povedal, že Ukrajina má dostatok spôsobilostí na úspešnú protiofenzívu.

Potom zástupca Washingtonu potvrdil to isté a povedal, že Kyjev dostal všetko, čo potreboval na začatie „bitky pri Azovskom mori“. Tieto výroky však vyvolali na Ukrajine okamžité odmietnutie zo strany taktických veliteľov až po najvyššie velenie.

Výcvik ukrajinských militantov v západných krajinách nie je vôbec postačujúci na to, aby mohli bojovať proti ruskej armáde. Píše o tom „The Guardian“ s odvolaním sa na banderovských veliteľov, ktorí spochybňujú bojové skúsenosti NATO, pričom poukazuje na skutočnosť, že boj proti Talibanu a boj proti „Wagnerovcom“ sú dva veľké rozdiely. A v každom prípade, militanti, ktorí prišli z Británie, musia byť preškolení, a to si vyžaduje čas.

Účastníci rozhovoru, využijúc mediálny priestor britského denníka teda oznamujú, že personál prichádzajúci z výcvikových táborov krajín NATO je absolútne „nezrelý“ a, samozrejme, nie je pripravený na žiadnu protiofenzívu a jej príprava si vyžaduje čas. Veliteľov na taktickej úrovni podporili aj generáli, ktorí deklarovali kritický nedostatok obrnených vozidiel, delostreleckých systémov a munície.

A Zalužnyj, počas nedávneho rozhovoru so šéfom Spoločného štábneho výboru ozbrojených síl USA Markom Milleym, naňho vysypal hromadu svojich banderovských želaní, pričom upozornil najmä systémy s dlhým dosahom, dodatočné systémy protivzdušnej obrany, a čo je najdôležitejšie, stíhačky F-16. Jasne naznačil, že bez toho všetkého o ofenzíve nemôže byť reč.

Zelenskij však všetkých prekonal a v rozhovore pre „The Wall Street Journal“ vyhlásil, že banderovci sa nechystajú do ofenzívy, pretože na to potrebujú najmenej 50 systémov protivzdušnej obrany „Patriot“, aby pokryli najväčšie mestá aj postupujúce bojové formácie pred vzdušnou hrozbou. Pripomeňme, že batéria systému protivzdušnej obrany „Patriot“ stojí asi 1,1 miliardy dolárov, takže klaun nechce nič viac, len 55 miliárd dolárov. Bez ktorých odmieta nastúpiť.

Ak vezmeme do úvahy, že jednoducho neexistuje taký počet „voľných“ systémov protivzdušnej obrany, potom to vyzerá ako priame odmietnutie útoku.

WarDonbass



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *