15. mája 2024

BREITBART: Zelenskyj priznal, že sa obáva víťazstva Trumpa v roku 2024 a vyzýva na viac systémov Patriot. Vážne si myslí, že v roku 2024 bude stále nažive?

0

UKRAJINA/USA: Vojnový štváč Zelenskyj, ktorý sa rozhodol bojovať „do posledného Ukrajinca“ v záujme amerického hlbokého štátu, opakovane dal jasne najavo, že nemá záujem o mierové rokovania.

Zaujíma ho však čoraz viac zbraní a teraz najmä raketových systémov Patriot.

A čoho sa Zelenskyj bojí? Že po voľbách v roku 2024 nebude na čele USA „správny“ prezident. Teda bábka ako Biden, ktorá v pozadí počúva Deep State v snahe ďalej eskalovať vojnu – samozrejme v záujme zbrojárskych korporácií a tých, ktorí majú záujmy v krajine.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj pripustil, že sa obáva možného návratu Donalda Trumpa do Bieleho domu v roku 2024 a potom požiadal o ďalšie americké raketové systémy Patriot.

A predovšetkým, rozhovor jasne ukázal, že o tom, čo by sa malo stať (nielen) na Ukrajine, sa rozhoduje v zámorí, nie v Kyjeve.

rozhovore pre Wall Street Journal prezident Volodymyr Zelenskyj pripustil, že sa obáva možného znovuzvolenia Donalda Trumpa na budúci rok a povedal, že si nie je istý, ako presne by republikánsky vodca reagoval, keby Rusko napadlo počas jeho prezidentovania.

Ukrajinská hlava štátu tiež ocenila reakciu Bidenovej administratívy, ktorá od vlaňajšej invázie Moskvy pravidelne odovzdáva tejto východoeurópskej krajine zbrojnú pomoc v hodnote miliárd dolárov.

Na otázku, čo si myslí o Donaldovi Trumpovi, Zelenskyj pripustil, že je spokojnejší s rokovaniami s Bidenom a že návrat administratívy vedenej republikánmi by mohol byť pre jeho vojnové úsilie ťažký.

„Prezident Biden je dobrým prezidentom počas totálnej vojny a bol pre nás užitočnejší ako prezident Trump,“ povedal Zelenskyj v rozhovore a vyhlásenie spresnil poznámkou, že „počas Trumpovho pôsobenia v úrade nedošlo k totálnej vojne“.

„V situácii, ako je táto, keď existuje podpora, sa bojíte zmeny,“ povedal Zelenskyj. „A aby som bol úprimný, keď spomeniete zmenu administratívy, cítim sa rovnako ako ktokoľvek iný… Chcete zmeny k lepšiemu, ale môže to byť aj naopak.“

Zdá sa tiež, že nie je spokojný s tvrdením Donalda Trumpa, že bude schopný rokovať o mierovom urovnaní ukrajinskej vojny do 24 hodín, a dodal, že 45. americký líder sa nezdá byť znepokojený tým, že ukrajinské územie – konkrétne Krym – bolo „okupované“ Ruskom počas jeho prezidentovania po tom, čo bolo nezákonne anektované za Obamovej administratívy v roku 2014.

Zelenskyj tiež údajne využil rozhovor ako príležitosť požiadať Západ o viac raketových systémov Patriot, pričom tvrdil, že jeho krajine v súčasnosti chýbajú obranné zbrane na ochranu frontovej línie aj civilistov v mestách.

„V súčasnosti existuje jedna zbraň schopná zastaviť niektoré typy rakiet vypálených Ruskou federáciou proti nášmu civilnému obyvateľstvu, školám, infraštruktúre a energetickému systému,“ povedal. „Jediný systém na svete je Patriot.“

Ukrajinský prezident dospel k záveru, že 50 Patriotov by z väčšej časti stačilo na ochranu Ukrajiny pred ruskými leteckými útokmi, čo znamená, že takéto zbrane by boli mimoriadne prospešné pre akúkoľvek ukrajinskú protiofenzívu.

V súčasnosti má Ukrajina najmenej dve batérie Patriot, ktoré zahŕňajú odpaľovacie zariadenie, výkonný radarový systém, riadiacu stanicu a ďalšie vybavenie.

Zelenského požiadavka až na 50 Patriotov je skutočne príliš veľká, pretože každá platforma Patriot údajne stojí viac ako jednu miliardu dolárov.

Aby toho nebolo málo, podľa amerického výrobcu zbraňového systému Raytheon bolo pre celý svet vyrobených iba 240 „hasičských jednotiek Patriot“, pričom jedna raketa najnovšej generácie pre túto platformu stála až 4,1 milióna dolárov.

Takýto dar by v konečnom dôsledku zatienil hodnotu toho, čo už poskytli samotné Spojené štáty, pričom Bidenova administratíva vyčlenila na bezpečnostnú pomoc Ukrajine približne 37 miliárd dolárov, aj keď ďalšie miliardy dolárov od amerických daňových poplatníkov boli poslané v iných formách pomoci.

Bezpečnosť zariadenia nie je ani zďaleka zaručená ani v prípade, že požadované Patrioty budú poslané na Ukrajinu, pričom jedna z dvoch batérií, ktoré sú už v krajine, údajne úspešne zasiahol ruský útok, hoci americkí bezpečnostní predstavitelia trvali na tom, že spôsobené škody sú minimálne.

ZDROJ



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *