15. mája 2024

„Demokrati“ vítajú novú posilu! Zberný dvor politického odpadu sa spája s jablkom.

0

„So stranou Jablko sme sa dohodli na predvolebnej spolupráci. Teším sa Lucia Ď. Nicholsonová,“ píše expremiér a líder Demokratov Eduard Heger na sociálnej sieti.

Predseda strany Demokrati a bývalý premiér Eduard Heger spolu s ďaľšími členmi predstavujú nové tváre zo strany Jablko, ktorá s nimi pôjde do septembrových volieb.

Bývalý premiér Eduard Heger spolu s líderkou strany Jablko Luciou Ďuriš Nicholsonovou oznámil spojenie strán do septembrových volieb. „So stranou Jablko budeme mať spoločnú kandidátku,“ potvrdil Heger. 

Nicholsonovej strana dostane päť posledných miest kandidátky Demokratov. Eduard Heger potvrdil, že financie zo strany Jablko budú použité na propagáciu kandidátov tejto strany. „Chceme ukázať, že demokratické strany vedia spolupracovať,“ povedal Eduard Heger.

„Slovensko po voľbách potrebuje proreformnú vládu,“ povedala Nicholsonová a upozornila na potrebu demokratickej budúcnosti Slovenska. Stranu Smer-SSD, ktorá je momentálne v prieskumoch najsilnejšia, označila za „krajne ľavicovú“. 

Líderka strany Jablko priznáva, že v prípade, že by ani pred voľbami nedosiahli hranicu zvoliteľnosti odstúpi z volebného boja v prospech silnejšej strany. „Ani jeden demokratický hlas nesmie prepadnúť,“ tvrdí Lucia Ďuriš Nicholsonová.

Mnoho členov strany Jablko sa na kandidátku nakoniec nedostane, keďže politický subjekt bude mať len päť miest. „Nikomu z nich to nevadí,“ tvrdí Nicholsonová. Zároveň potvrdila, že na kandidátke bude.

Eduard Heger sa chcel pôvodne spájať s KDH, ktorej kreťanské zameranie sa líši od liberálnejšieho zamerania strany Jablko. Bývalý premiér odmietol, že by sa „spájal s kýmkoľvek“. 

Demokrati majú o spájanie strán záujem a pripúšťa, že sa môžu objaviť na tlačových besedách aj s ďalšími stranami. „Slovensko potrebuje spoluprácu a nie hádzanie polien pod nohy,“ povedal Heger.

Strana Jablko ešte nie je oficiálne zaregistrovaná na rezorte vnútra, podpisy už však odovzdala. „V najbližších dňoch čakáme registráciu strany,“ tvrdí Lucia Ďuriš Nicholsonová. Ich vyzbieranie v počte 14-tisíc oznámila líderka Jablka už pred mesiacom.

„Radšej sme však ešte pokračovali v zbere podpisov, keďže mnohé boli rizikové,“ tvrdí a priznáva, že z obavy z nedostatku podpisov ich odozvdali neskôr a vo väčšom počte. 

„V strane máme 30 percent liberálov, 30 percent konzervatívcov a 40 percent centristov,“ oznámil podpredseda Demokratov a bývalý minister obrany Jaroslav Naď. Potvrdil, že strana sa dokázala zjednotiť a spojiť, rozdiely označil za druhoradé. Opäť pripomenul „boj proti Ficovmu Smeru“.

Zdroj HN/JNS




Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *