16. mája 2024

Robert Fico kritizuje programové vyhlásenie, Smer-SD vláde dôveru nevysloví

0

SLOVENSKO: Fico pripomenul, že Smer-SD žiadal od premiéra Ľudovíta Ódora, aby do vládneho programu zapracoval popis stavu, v ktorom sa Slovensko nachádza po troch rokoch vlád Igora Matoviča a Eduarda Hegera.

Strana Smer-SD nevysloví dôveru vláde odborníkov. Programové vyhlásenie vlády (PVV) podľa lídra strany Roberta Fica dokazuje, že súčasný kabinet má “zachrániť skrachovanú vládnu koalíciu a pomôcť Progresívnemu Slovensku zviditeľniť sa”. Vládnemu programu vyčíta i to, že neobsahuje zhodnotenie aktuálneho stavu krajiny po vládach za uplynulé tri roky.

“Zásadným problémom súčasného Slovenska je obrovské zdražovanie. PVV rieši Rómov, finančnú podporu mimovládnych organizácií, boj proti hybridným hrozbám, pomoc Ukrajine a to najpodstatnejšie – teda zdražovanie potravín – vláda vyriešila touto jednou jedinou vetou, citácia: ‘Vláda posúdi možné opatrenia, eliminujúce dosahy rastu cien potravín.’ Čo v slovenskom jazyku znamená, že neurobí nič. Zato pri nákupoch zbraní nemieni vláda šetriť,” tvrdí Fico.

Pripomenul, že Smer-SD žiadal od premiéra Ľudovíta Ódora, aby do vládneho programu zapracoval popis stavu, v ktorom sa Slovensko nachádza po troch rokoch vlád Igora Matoviča a Eduarda Hegera. “Neurobil tak, čím len potvrdil, že jeho úlohou je kryť predchádzajúce bačovanie a vytvoriť dostatok časového priestoru, aby sa rozpadnutá vládna koalícia spamätala,” tvrdí líder Smeru-SD.

Vláda v pondelok schválila svoj program. Kabinetu ho predložil premiér Ódor. PVV následne predloží na rokovanie Národnej rady SR a požiada parlament o dôveru. V kľúčových oblastiach sľubuje pripravenie strategických materiálov s konkrétnymi krokmi pre budúcu vládu. Kabinet odborníkov zároveň nebude otvárať kultúrno-etické témy.

ZDROJ



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *