15. mája 2024

Ako súvisí Čaputová a Severná Korea ? Netuším, či sme už v Korey alebo v akej diktatúre, ale čo nám to už niekoľko dní podsúvajú?

0

Netuším, či sme už v Bruneji alebo v akej monarchii, ale čo nám to už niekoľko dní podsúvajú? Že si máme sypať popol na hlavu za to, že Čaputová nebude znova kandidovať? Že je nedotknuteľná kráľovná, ktorú nikto nesmie kritizovať a ten, čo sa to odváži, tak „nepatrí do slušnej spoločnosti“ (inak rovnaké slová, ako Nicholsonová povedala o neočkovaných)? Tie adorácie na Zuzanu od takzvaných demokratov sú už horšie než v Severnej Kórey.

Čaputová v skutočnosti bola a stále je paródiou na prezidenta a hoci ju v zahraničí naozaj „žrali“, pretože tam sú na kope takí istí, ako je ona, je veľkou pravdou, že tu pre občanov neurobila nič okrem hraných úsmevov a citlivého vnímania. Naopak, ešte marila referendá, bránila občianskym aktivitám a keď sa bolo treba postaviť za občianske práva, radšej mlčala. Neviem, prečo by človek, ktorý to takto vníma, mal byť automaticky neslušný. Prezident je politická funkcia a je automaticky predmetom kritiky, tak čo nám tu z tej kaviarne stále podsúvajú povinnosť mať zatvorené ústa?

Lenže to sú tí dnešní samozvaní demokrati. Slušné je len s nimi súhlasiť, slušné je len mať ich jediný povolený názor. Ale zabudli na to, že každý občan má svoj život, individualitu a svoju hlavu. Každý občan vie sám najlepšie posúdiť, ako sa mu pozdáva konanie toho ktorého politika a má na to plné právo. Politik sa má kontrolovať, politik je verejná funkcia, politik má slúžiť občanom a nie občania jemu. A to platí aj pre pani Čaputovú, nech je aj žena a nech je aj hlava štátu. Naopak, práve preto, že je tou hlavou musí o to viac znášať negatívne hodnotenia. Preto nepotrebujeme, aby nás tu kadejaký mudrlant poučoval, čo je slušné a čo nie.

JNS



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *