14. mája 2024

Eduard Chmelár: Po ničiteľoch štátu a štátnosti sa k hrantu tlačia progresívni extrémisti

0

SLOVENSKO: Vláda, ktorá vzišla z volieb po roku 2020, mala byť protikorupčná. Včera však začali zatýkať aj nominantov OĽaNO a Demokratov. A náš „slncový kôň“ (Nikita Slovák), naša „jediná nádej“ (Matúš Kostolný), naše „všetko“ (Sajfa) Zuzana Čaputová vedela o kauze dotácií na ministerstve pôdohospodárstva už dva týždne pred jej mediálnym prevalením, no nekonala, lebo pravou rukou ministra bol včera zatknutý nominant Progresívneho Slovenska Martin Ondráš. Toho Progresívneho Slovenska, ktorému sa vidia dôchodky privysoké a chce z nich financovať sociálne služby (rozumej: chce ich znížiť). Začína svoj komentár na sieti politológ a publicista Eduard Chmelár

V ďalšej časti už redakcia HD do autorovho textu nevstupovala.

„Hra sa zmenila

Hlavnou témou volieb už nie je prebujnelá korupcia. Ľudia majú oveľa menej ambiciózne ciele. Po rokoch chaosu, keď nás absolútne diletantská vláda priviedla na pokraj bankrotu a k bezprecedentnej chudobe, už ľudia túžia len po jednom: aby vzal vládne opraty do rúk konečne niekto, kto to vie riadiť. To je ten hlavný dôvod, prečo tak veľa ľudí odpustilo Robertovi Ficovi a vracajú sa k Smeru.

No nielen to

Smer rastie aj na ľuďoch, ktorí smerákov kedysi bytostne nenávideli, no teraz hovoria, že ich budú voliť. Včera som videl čísla, z ktorých som sa dozvedel, že najväčším konkurentom Aliancie v boji o maďarského voliča je práve Smer-SSD. Okrem tých, ktorí sa k Smeru vracajú, je tu totiž silná voličská skupina, ktorá sa obáva extrémistickej politiky Progresívneho Slovenska. A najväčšiu záruku, že dôjde k zmene, že sa zabráni nástupu centristickej autokracie, vidia práve v Smere.

Igor Matovič dnes bude zbytočne pripomínať Gorilu a iné staré kauzy

On podstatu oligarchického režimu nielenže nijako nezmenil, ale ho výrazne posilnil zabetónovaním súčasného volebného systému. O toto sa dnes vôbec nehrá. Najväčší dopyt je po poriadku a stabilizácii štátu. Tu je koreň všetkého, a preto sa mení aj správanie voličov.“

ZDROJ:  FB Eduard Chmelár



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *