24. októbra 2024

Kauza 17/51 – Koalícia plná zvrhlíkov – poslanec OĽANO stíhaný za sex s deťmi

Kauza 43/51 – Sľubovali odborníkov, trafiky dali straníkom

Kauza 43/51 – Sľubovali odborníkov, trafiky dali straníkom

Zdielajte....

Toto je už naozaj silná káva… keď som rozmýšľal nad tým, ktoré kauzy vyberiem do päťdesiatjednotky, tak som si spomenul aj na kauzu dnes už exposlanca Jána Heráka. Toto je asi jediný poslanec, ktorý obvinenia neustál a musel z parlamentu odísť. No nebol to odchod jednoduchý…

Podľa medializovaných informácií bývalého poslanca OĽANO stíhajú až za šesť skutkov. K sexuálnemu zneužívaniu dievčat pribudlo aj obvinenie z ublíženia na zdraví a zo znásilnenia.

Ešte v roku 2021 poslanec OĽANO  čelil obvineniu zo sexuálneho zneužitia 14-ročného dievčaťa. Udiať sa to malo v tábore v roku 2019 a po prevalení prípadu prišiel o poslaneckú stoličku. Polícia vtedy vyzývala aj ďalšie prípadné obete, aby sa ozvali a od augusta 2021 má exposlanec na krku nové obvinenia celkovo v piatich skutkoch. Obvinenia sú za prečin ohrozovania mravnej výchovy mládeže a za zločin sexuálneho násilia. Stať sa to malo v letných mesiacoch ešte v roku 2013 a ďalšie dve obvinenia sú z roku 2018. To ale nie je všetko. Ďalšie obvinenie sa týka obzvlášť závažného zločinu znásilnenia, ktorého sa mal dopustiť v lete roku 2019. 

Prípady sa stále vyšetrujú a on vinu odmieta…

No vrátim sa k Herákovmu odchodu z parlamentu. Nebolo tak, že by odišiel zo dňa na deň. Dva týždne ho aj jeho vlastní vyzývali, aby odišiel a keď odišiel, začal pracovať pre OĽANO. A keď sa to po pár mesiacoch prevalilo, odišiel až vtedy…

RIEŠENIE: Riešenie v tomto prípade povie až nezávislý súd…

Martin Dorčák


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.