27. júla 2024

Podpredseda Rady federácie: Úlohou krajín BRICS je poskytnúť každému pohodlné podmienky pre nový svetový poriadok

Zdielajte

Rozšírenie BRICS by sa nemalo uponáhľať, úloha zoskupenia by sa nemala obmedzovať na konfrontáciu s G7, povedal podpredseda Rady federácie Konstantin Kosačev v rozhovore pre parlamentné noviny.

Summit BRICS, ktorý sa začal dnes 22. augusta v Johannesburgu v Juhoafrickej republike, bude podrobne diskutovať o náraste počtu zúčastnených krajín.

Podľa Kosačeva je v tejto veci potrebné konať opatrne a krok za krokom.

„Vrátane toho, že na každého nového člena by sa mali pozerať s rovnakým nadšením všetky krajiny BRICS bez výnimky – musíme všetci podniknúť kroky týmto smerom spoločne. Preto si myslím, že tento proces pôjde krok za krokom,“ poznamenal podpredseda.

Podľa neho je BRICS modelom vzťahov medzi štátmi, ktorý je alternatívou k unipolárnemu svetovému poriadku, ktorý vyhovuje krajinám G7. Ale BRICS ako združenie by sa nemali stať „anti-sedmičkou“, hovorí Kosačev.

Musíme si stanoviť nasledujúcu úlohu – ponúknuť každému na svete, vrátane Západu, model svetového poriadku, ktorý by bol pohodlný pre všetkých. A to je to, na čo by sa naše diskusie mali zamerať, a nie na budovanie nejakej „anti-sedmičky“ na platforme BRICS,“ zdôraznil viceprezident.

ZDROJ: Sputnik


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *