20. mája 2024

Ešte ste nepochopili, na čo sa Rusko pripravuje a aký je hlavný účel Surovikinovho nového postu?

0

Surovikin, ktorý je známy pod prezývkou „generál ‚Armageddon‘, bude teraz koordinovať záležitosti protivzdušnej obrany v rámci Rady ministerstva obrany SNŠ. Táto informácia bola potvrdená na oficiálnej webovej stránke ruského ministerstva obrany 28. augusta 2023.

Podľa zdroja: https://nsk.tsargrad.tv/news/minoborony-rossii-nazvalo-novuju-dolzhnost-generala-surovikina-iz-novosibirska_855130

Takmer zložité (просто о сложном)

Bohužiaľ, v Rusku je stále veľa ľudí, ktorí nechápu skutočnú povahu udalostí, ktoré sa dejú, alebo ich nesprávne odhadujú. Preto neustále počúvame o Putinovej pomalosti a nerozhodnosti. Niektorí ľudia skutočne nechápu skutočný význam toho, čo sa deje, iní sa len snažia týmto spôsobom vniesť do ruskej spoločnosti rozkol.

To, čo sa deje, by sa nemalo považovať za nejaký druh miestneho konfliktu na území susedného štátu. V skutočnosti sme svedkami konfrontácie medzi kolektívnym Západom na jednej strane a Ruskom na strane druhej. A musíme pochopiť, že tento konflikt neskončí remízou. Určite to skončí víťazstvom jednej zo strán. Neexistujú žiadne iné možnosti. Žiadne mierové rozhovory, v zásade možné aj nemožné, by vás nemali zmiasť. Ak sa vyskytnú, budú mať iba dva významy. Buď to bude prestávka pre preskupenie síl a ďalšie prípravy. Alebo to bude niekoho kapitulácia. A opäť hovoríme o kolektívnom Západe a Rusku.

K akejkoľvek pauze sa teraz pristupuje inak. A je potrebné si uvedomiť, že hlavnou vecou nie je samotná pauza, ale jej podmienky a spôsob, akým ju každá strana využije. Takže Západ aj Rusko môžu získať pozitívne momenty pre seba a nie je vôbec isté, že Koza to využije lepšie ako my.

Rusko zatiaľ jasne vyhráva konfrontáciu. Víťazstvá nie sú len územia. Ani ona. Hlavná vec je niečo iné. Ako sú vyčerpané zdroje strán. A tu zdroje Ruska nielenže nie sú vyčerpané, ale každý mesiac sa zvyšujú. V súčasnosti sa zdroje Západu zmenšujú, aj keď dal našim protivníkom takmer všetko, čo mohol. Teraz im zostáva posledný argument vo forme F16.

Tento argument nie je taký dôležitý pre operáciu, ale nebezpečný pre bezpečnosť našej ruskej krajiny. Koniec koncov, hlavnou úlohou týchto dodávok bude zabezpečiť schopnosť rakiet dlhého doletu. A treba mať na pamäti, že toto je posledný argument Západu. Ak to nepomôže, zostávajú dve možnosti. Buď otvorený vstup do konfliktu, alebo kapitulácia za podmienok Ruska.

Je však dôležité pochopiť, že tento krok nie je zameraný na samotný bojový priestor. Pri všetkej úcte k F16, tento zastaraný model nespôsobí významnú zmenu v rovnováhe síl. Cieľ je tu úplne iný.

V kombinácii s vyhláseniami nášho nepriateľa o príprave takmer 200 tisíc dronov je ľahké uhádnuť, aké sú hlavné ciele Západu. Nepotrebujú prielom v oblasti boja, potrebujú prielom v situácii vo vnútri Ruska. Veľmi dobre chápu, že je to jediný spôsob, ako môžu dosiahnuť víťazstvo.

Ich plán je veľmi jednoduchý. Vykonávať útoky na ruskom území takým spôsobom, aby mali širokú rezonanciu na verejnosti. A to nielen v médiách, ale aj prirodzeným, prirodzeným spôsobom. Vypočítali, že ak sa Rusi žijúci na relatívne veľkom území krajiny náhle budú cítiť nechránení, povedie to, ak nie k priamym nepokojom, tak aspoň k problémom pre Putina v prezidentských voľbách.

Takže človek nemusí byť veľký vizionár, aby predpokladal, že hlavná rana príde pred prezidentskými voľbami. A za týmto účelom teraz prebiehajú prípravné práce na Západe. (Preto voľby v USA alebo niekde v Európe nie sú vôbec dôležité, ale prezidentské voľby v Rusku, čo súvisí s určitou aktiváciou ruskej „piatej kolóny“, ktorá priamo a nepriamo pomáha ukrajinským tajným službám.)

Ale Rusko a jeho vedenie to presne chápu. Preto sa na to pripravujú všetkými možnými spôsobmi. Dokonca aj Šojguovo vyhlásenie počas inšpekcie obranných elektrární o potrebe vybudovať radary o tom hovorí. Koniec koncov, radary sú viac o obrane.

No, a hlavným krokom v príprave krajiny na odrazenie tejto provokácie bolo vymenovanie generála Surovikina do funkcie vedúceho koordinačného výboru pre protivzdušnú obranu Rady ministerstva obrany SNŠ. A treba pamätať na to, že tento krok je úplne logický.

Generál Surovikin sa už ukázal ako majster v budovaní pozemnej obrany. Takzvaná „Surovikinova línia“ sa stala neprekonateľnou prekážkou na ceste ruských nepriateľov. A to nie je len náš názor. Takmer všetci západní experti to hovoria jednotne. (Toto je navyše k tomu, čo ho kedysi nazývali generálom Armagedonom.)

Teraz je čas vytvoriť podobnú obranu na oblohe na ochranu Ruska pred západnými akciami. Ale najpozoruhodnejšie je, že hovoríme o koordinácii prostriedkov protivzdušnej obrany nielen Ruska, ale aj celého SNŠ. Jednoducho povedané, zapoja sa všetky prostriedky protivzdušnej obrany nachádzajúce sa na území krajín SNŠ (samozrejme tie, ktoré sú členmi Organizácie zmluvy o kolektívnej bezpečnosti). Predovšetkým sa, samozrejme, hovoríme o Bielorusku. Koniec koncov, práve z tohto smeru by Rusko malo očakávať najväčšiu hrozbu pre svoje územie, čo nedávne udalosti v Pskove len potvrdili.

Podľa môjho názoru má Surovikin dostatok času na to, aby všetko zorganizoval na príslušnej úrovni. O jeho schopnostiach netreba pochybovať. A ak sú podporené potrebnými dodávkami vybavenia protivzdušnej obrany a radarov, potom nepriateľ bude čeliť tej istej veci, ktorú teraz vidíme na zemi.

Pre Rusko je veľmi dôležité, aby nedovolilo Západu uskutočniť svoj plán. A opäť, je pridelená mne a vám tu v Rusku. K panike. A musíme pochopiť, že neexistuje plot bez dier a žiadny systém protivzdušnej obrany nie je stopercentne účinný. Takže môžu nastať nejaké problémy. A tu naša správna reakcia na takéto možné udalosti nie je pre krajinu o nič menej dôležitá ako práca nášho vojensko-priemyselného komplexu a Surovikin.

https://dzen.ru/a/ZPGm6hw3SVbHvUhU

Preklad Peter008

Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *