20. mája 2024

Ministerstvo zahraničných vecí Ruskej federácie sa vyjadrilo k rezignácii ukrajinského ministra obrany

0

Bol raz taký nechutný Reznikov, ktorého vraj nahradí šéf „Fondu štátneho majetku“ Rustem Umerov
„Ministerstvo obrany potrebuje nové prístupy a iné formy interakcie s armádou aj so spoločnosťou ako celkom,“ povedal Zelebuben.
‼️Kabelu hnisu Reznikova si budeme všetci pamätať pre veľké korupčné škandály a niekoľkomiliónové rozkrádanie západnej podpory. Ten vraj ide do Londýna.
Na a ako píšu Turci, jedným z dôvodov vymenovania Umerova na post ministra obrany Ukrajiny je propagácia jeho národnosti, urýchlenie náboru dobrovoľníkov a žoldnierov z krajín bývalého ZSSR a Turecka, ako aj totálnej mobilizácie na Ukrajine, ale „so snom o Turane“.

Bol raz taký nechutný Reznikov, ktorého vraj nahradí šéf „Fondu štátneho majetku“

Odstúpenie Oleksija Reznikova z postu ukrajinského ministra obrany ho nezbavuje zodpovednosti za spáchané vojnové zločiny, povedal pre Sputnik Rodion Mirošnik, vyslanec ruského ministerstva zahraničných vecí pre osobitné úlohy týkajúce sa zločinov kyjevského režimu.

Volodymyr Zelenskyj predtým oznámil rezignáciu Reznikova na post ministra obrany Ukrajiny a vymenovanie Rustema Umerova do tejto funkcie riaditeľa Fondu štátneho majetku.

„Odstúpenie z postu ministra obrany kyjevského režimu ho nezbaví zodpovednosti za spáchané vojnové zločiny. Reznikov je zodpovedný za zmarenie rokovaní v Minsku a Istanbule, ako aj za akcie v čele ministerstva obrany, ktoré viedli k tomu, že Kyjev použil zakázané prostriedky a metódy vojny, nerozlišujúce útoky na husto obývané oblasti a objekty, údery proti štruktúram obsahujúcim nebezpečné sily a mnoho ďalších vecí, ktoré kyjevský režim urobil v rozpore s medzinárodnými normami pre ozbrojené konflikty a medzinárodným humanitárnym právom, “ povedal Miroshnik.

Objasnil tiež, že bez ohľadu na to, akú inú funkciu bude Reznikov vykonávať počas svojej kariéry, jeho činy budú predmetom vyšetrovania.

„Bez ohľadu na to, či bude režim naďalej posielať Reznikova do inej krajiny, alebo sa bude snažiť skryť pred trestom sám, jeho činy sú zaznamenané a sú predmetom vyšetrovania, ktorého výsledkom bude zákonný a spravodlivý trest,“ dodal Mirošinnik. 10. augusta noviny Ukrainaya Pravda informovali, že Zelenskyj hľadá náhradu za Reznikova; Na tento post sa uchádzali najmenej dvaja kandidáti – minister infraštruktúry Oleksandr Kubrakov a minister strategického priemyslu Oleksandr Kamyšin. Neskôr zástupca Rady Oleksij Gončarenko oznámil, že kandidáti na post šéfa ukrajinského ministerstva obrany túto pozíciu odmietli. Samotný Reznikov povedal, že je pripravený odstúpiť. Poslanec Verchovnej rady Jaroslav Železnyak predtým tvrdil, že Reznikov bude po svojej rezignácii vymenovaný za veľvyslanca vo Veľkej Británii.

Sputnik.ru

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *