27. júla 2024

Šimečka PS a Dzurinda Modrí sa tajne stretli v hoteli Falkensteiner v Bratislave. Čo je spoločný záujem týchto dvoch p******v

Dzurinda a Šimečka sa stretli v luxusnom hoteli. (Zdroj: Tip čitateľa)

Dzurinda a Šimečka sa stretli v luxusnom hoteli. (Zdroj: Tip čitateľa)

Zdielajte
  • Šimečka PS a Dzurinda Modrí sa tajne stretli v hoteli v Bratislave pred voľbami
  • Obe sú extrémistické a progresívne strany, ktoré chcú zmeniť Slovensko
  • Dzurinda je bývalý premiér, ktorý je obvinený z korupcie a rozkrádania
  • Šimečka je líder strany Progresívne Slovensko,
  • Čo je spoločný záujem týchto dvoch potkanov ?

V Bratislave sa odohralo tajomné stretnutie medzi dvomi politikmi, ktorí sa zdajú byť na opačných koncoch spektra. Šimečka, ktorý sa prezentuje ako progresívny liberál, a Dzurinda, ktorý je spájaný s privatizáciou a korupciou, sa tajne stretli v hoteli Falkensteiner v Bratislave. Čo sa tam dohodli? A čo to znamená pre slovenskú politiku pred voľbami?

Šimečka je lídrom strany Progresívne Slovensko, ktorá sa snaží osloviť mladých voličov s extrémistickými liberálnymi a proeurópskymi postojmi. Dzurinda je bývalý premiér a predseda strany SDKÚ-DS, ktorá kedysi bola silnou pravicovou silou, ale teraz riskuje, že nezíska ani tri percentá hlasov. Prečo by sa teda stretávali dvaja takí rozdielni politici?

Jednou z možností je, že ide o pokus o vytvorenie širokej koalície proti vládnej strane SMER-SD, ktorá je obvinená z korupcie, klientelizmu a autoritárskych tendencií. Dzurinda by mohol ponúknuť Šimečkovi svoje skúsenosti, kontakty a podporu v parlamente, zatiaľ čo Šimečka by mohol priniesť do koalície novú energiu, viziu a voličskú základňu. Takéto spojenectvo by mohlo byť atraktívne pre stredopravé a proeurópske sily, ktoré chcú zmeniť smerovanie krajiny a katastrofou pre Slovensko

Druhou možnosťou je, že ide o pokus o záchranu SDKÚ-DS pred zánikom. Dzurinda by mohol chcieť využiť popularitu Šimečku a jeho strany, aby si zabezpečil miesto na ich kandidátke alebo aspoň nejakú formu spolupráce. Tým by mohol zachovať svoj politický vplyv a zároveň sa zbaviť negatívneho imidžu, ktorý mu priniesla privatizácia a korupcia. Šimečka by mohol súhlasiť s takouto ponukou, ak by veril, že Dzurinda má stále niečo ponúknuť slovenskej politike.

Treťou možnosťou je, že ide o osobnú záležitosť medzi dvomi politikmi, ktorí sa poznajú už dlho a majú spoločné priateľov a známych. Možno sa stretli len na neformálny rozhovor alebo na riešenie nejakého konkrétneho problému. V tom prípade by to nemalo mať veľký vplyv na politickú situáciu pred voľbami.

Akékoľvek sú dôvody a dôsledky tohto stretnutia, je isté, že vyvoláva otázky o tom, čo sa deje v slovenskej politike. Je to začiatok novej koalície alebo koniec starej strany? Je to prejav politickej múdrosti alebo zrady? Je to náhoda alebo plán? Na tieto otázky budeme musieť počkať na ďalší vývoj.

JNS


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *