27. júla 2024

Ľuboš Blaha: VŠETKO NAJLEPŠIE, COMANDANTE. Robert Fico má dnes narodeniny. Patrí sa zhrnúť, čo dokázal. Nič viac, len fakty.

Robert Fico má dnes narodeniny. Patrí sa zhrnúť, čo dokázal. Nič viac, len fakty.

Robert Fico má dnes narodeniny. Patrí sa zhrnúť, čo dokázal. Nič viac, len fakty.

Zdielajte

Robert Fico má dnes narodeniny. Patrí sa zhrnúť, čo dokázal. Nič viac, len fakty.

  1. Bol trikrát predsedom vlády Slovenskej republiky, čo sa nepodarilo nikomu inému. Zo Slovenska urobil moderný sociálny štát.
  2. Ľavica bola koncom 90. rokov v troskách a on z nej urobil hegemóna na Slovensku. Nebyť jeho vlád, ešte dodnes tu zúri Miklošov neoliberalizmus.
  3. Kým iní sa sklonili pred Bruselom a Washingtonom, on bránil Slovensko. Stiahol vojakov z Iraku, zarezal migračné kvóty, udržiaval dobré vzťahy na všetky štyri svetové strany. Bol suverénny.
  4. Neposlúchal, a tak prišiel trest. Zneužili vraždu novinára, pripravili majdan a odstavili ho od moci. Tí, čo nenávidia Slovensko.
  1. Smiali sa, že Robert Fico skončil. Zradili ho najbližší, Smer sa ocitol na 8%, liberáli sa vytešovali.
  2. A bum, Robert Fico ukázal zase raz svoju neuveriteľnú silu osobnosti. Za pár rokov zo Smeru urobil opäť tú najsilnejšiu stranu na Slovensku a ide vyhrať už svoje piate voľby… Fenomén.
  3. Kedysi dávno som napísal niečo, čo sa každým rokom potvrdzuje – takýto politik sa rodí raz za generáciu či za dve. Nemajú naňho a tak po ňom poľujú – už roky. Márne.
  4. Je to súboj politického obra s malými smiešnymi trpaslíkmi. Odpadáva jeden trpaslík za druhým – Dzurinda, Radičová, Sulík, Matovič, Čaputová. Aj s tou jej detinskou žalobou. A on je tu stále. S úsmevom. A v životnej forme.
  5. Pochádza z robotníckeho prostredia, no napriek tomu sa vypracoval na špičkového právnika a autora uznávaných kníh. A hlavne – nikdy neprestal byť ľavičiarom. Srdciarom. Preto ho nevedeli zlomiť.
  6. To, čo je na ňom najzaujímavejšie – je prototyp Slováka. Vlastenca. Vie buchnúť po stole a vie sa pobiť za Slovensko. Kým iní pred Západom padajú na kolená, on stojí hrdo na nohách a ide si svoje.
  7. Zažil som to za tie roky x-krát. Covid. Očkovanie. Mocné farmafirmy… Iní sa podhadzovali. On nie. Neustúpil, bojoval za slobodu.
  1. Vojna na Ukrajine, šialená rusofóbia, zovšadiaľ americká propaganda… S ním to ani nepohlo. Neustúpil. Hneď prvý deň povedal jasne – po všetkých tých amerických imperiálnych vojnách teraz ide niekto moralizovať?
  2. Robert Fico je človek, ktorý neustupuje. A to na ňom obdivujem. On sa za Slovákov a najmä za tých najslabších pobije – tak ako kedysi Juro Jánošík či Ľudovít Štúr. Vždy a všade. Takto si predstavujem ľavičiara.
  3. Ako politológ som sa pokúsil intelektuálne zdôvodniť ideológiu národnej slovenskej ľavice – v skutočnosti je to projekt Roberta Fica. To on je otcom tejto myšlienky. Nič iné ľavicu nezachráni.
  4. Neriešiť gejov, nevítať migrantov, nepapagájovať frázy z Bruselu… Radšej pomáhať bežným Slovákom, bojovať s chudobou, nezbrojiť a chrániť si to naše – slovenské. Áno, chlieb a mier.

V politike stretnete kolegov, spolupracovníkov, rivalov aj nepriateľov. Málokedy však stretnete niekoho, kto vám je vzorom.

Robert Fico taký je. Je inšpiráciou pre nás všetkých. Všetko najlepšie k narodeninám, comandante. Hasta siempre

P.S. A hovorím asi za väčšinu Slovákov – kiež by sme o rok mohli gratulovať štvornásobnému premiérovi… Slovensko potrebuje štátnikov a nie diletantov


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *