20. mája 2024
Voľby ako sociálny experiment…Autor JNS

Voľby ako sociálny experiment…Autor JNS


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Predvolebná kampaň vrcholí. Slovensko je oblepené billboardmi, plných retušovaných obrázkov politikov a prázdnych fráz. Televízie vysielajú posledné debaty. Kandidáti sa predháňajú, kto z nich toho nasľubuje čo najviac, alebo si kopne do súpera.  Vyťahujú sa čoraz väčšie škandály a politická špina tých, ktorí sa hrajú na vládnutie celé roky. Žiaľ, v mnohých  táto kampaň zanecháva iba pachuť  hnusu.

Prečo?

Pretože mnohí voliči dokážu predať vlastnú slobodu a štát  za misku gulášu, párky a falošné úsmevy, alebo za fatamorgánu finančnej odmeny. Ďalší bez premýšľania veria predvolebným sľubom a z politikov si vytvorili „zlaté teľatá“, modly, okolo ktorých tancujú svoje rituálne tančeky. Iní zasa hľadajú Jánošíkov,  spasiteľov a záchrancov, ktorí vyriešia ich problémy.

Nepremýšľajú o tom, že aj tieto voľby sú iba sociálnym experimentom, zameraným na testovanie naivity, manipulovateľnosti, hlúposti, ľahostajnosti, servilnosti, závisti a nenávisti väčšiny občanov nášho štátu. A tí za oponou, ktorí vodia politické bábky, si znova iba mädlia ruky a tešia sa z toho, aká je radosť vládnuť takým ľuďom.

Nájde sa pár statočných, smelých, múdrych, mravných ľudí, ktorí sú ochotní pracovať v prospech štátu a občanov?

Nájdu sa ľudia, ktorým ešte záleží na vlastnom štáte?

Nájdu sa ľudia, ktorí chápu to, čo sa deje v každých voľbách?

Alebo je jednoduchšie žiť v otroctve?

Kto si povie: „Voľ nebyť, ako byť otrokom.“?

Mor ho!

Devana

Slnovratovo 26. septembra 2023


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


1 thought on “Voľby ako sociálny experiment…

  1. Predvolebná kampaň sa blíži ku koncu. Slovensko je pokryté obrovskými plagátmi, na ktorých sa usmievajú politici s nafúknutými egami a prázdnymi sľubmi. Televízie prenášajú záverečné debaty, v ktorých sa kandidáti snažia presvedčiť voličov, že oni sú tí správni, alebo že ich protivníci sú tí zlí. V zúfalej snahy získať hlasy sa odhaľujú šokujúce škandály a politické intriky tých, ktorí vládnu Slovensku už príliš dlho. Bohužiaľ, pre mnohých občanov je táto kampaň len zdrojom znechutenia a pochybností.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *