24. októbra 2024

Obvinený Suchoba si opäť vyhodil z kopýtka: VIDEO Takýto luxus si nemôže dovoliť hocikto! Preteky na miliónovom aute.

Obvinený Suchoba si opäť vyhodil z kopýtka: VIDEO Takýto luxus si nemôže dovoliť hocikto! Preteky na miliónovom aute.

Zdielajte....

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Adam Valček k Suchobovi, Ferrari a zaisteniu majetku:
Zaistenie majetku ide po vlastníctve, nie úžitku. Je to chyba
Pár dní pred voľbami topky.sk zverejnili fotografie a video (https://www.adamvalcek.sk/r/e0c984e5?m=78746eb7-b619-4102-830a-5b1f0c773d8a) trestne stíhaného podnikateľa s informačno-komunikačnými technológiami Michala Suchobu na pretekoch Ferrari Tour Tuscany v Taliansku.
Jeho účasť na podujatí púta pozornosť, pretože tam jazdil na drahom ferrari s bratislavským evidenčným číslom. Ide o veterán Ferrari 275 GTS, ktoré sa vyrábalo v rokoch 1964 až 1966. Jeho cena je viac než jeden milión eur.
Úrad špeciálnej prokuratúry pritom ešte v roku 2021 zaistil M. Suchobovi všetok známy majetok vrátane viacerých vozidiel. Súvisí to s jeho trestným stíhaním pre daňové podvody za vyše 18 miliónov eur. Prokurátor Vasil Špirko očakáva, že v prípade dokázania viny by súd M. Suchobu potrestal aj prepadnutím majetku.


V iných prípadoch vystupuje ako korunný spolupracujúci svedok špeciálnej prokuratúry. Ide o politicky citlivé aféry Mýtnik a Očistec, kde vypovedá proti niekdajším vysokopostaveným verejným funkcionárom a  vplyvným podnikateľom z éry Smeru.
Zaistila prokuratúra M. Suchobovi aj drahé ferrari? Ak nie, prečo? Vnímajú to na Úrade špeciálnej prokuratúry ako benefit, ktorý mu poskytli za jeho priznanie a svedectvá proti iným obvineným?
Hovorkyňa prokuratúry Jana Tökölyová na tieto otázky reagovala, že v jeho prípade boli vykonané „všetky potrebné zaisťovacie úkony na zaistenie hnuteľných a nehnuteľných vecí na Slovensku“.
K veteránovi za vyše milión eur sa prokuratúra konkrétne nevyjadrila. „Podrobnejšie informácie nebude v súčasnosti Úrad špeciálnej prokuratúry poskytovať vzhľadom na prebiehajúce prípravné konanie,“ dodala J. Tökölyová.
V staršom uznesení o zaistení majetku M. Suchobu sa spomína iba mercedes, bavorák či kia, žiadne ferrari. Veterán totiž podľa neoficiálnych informácií nepatrí priamo obvinenému podnikateľovi, ale jeho partnerke Diane Turkovičovej.
Trestný poriadok je momentálne napísaný tak, že zablokovať je možné iba majetok vo vlastníctve obvineného. Ak sú dom, autá, umenie, investície či iný cenný majetok formálne napísané na rodinných príslušníkov, prokurátor ich zaistiť nemôže, hoci by podľa prokurátora išlo o zakrývanie skutočného vlastníctva.
Je to medzera, ani v ére OĽaNO a spol. sa ju nepodarilo napraviť, pretože bola vnímaná ako príliš teoretická – nebol totiž známy žiaden konkrétny prípad obvineného, ktorý by majetok skrýval cez blízkych.
Prípad právoplatne odsúdeného daňového podvodníka Ladislava Bašternáka bol iný, pretože majetok začal prepisovať na blízkych až v pokročilej fáze trestného stíhania. Prokuratúra tomu ešte mohla zabrániť aj podľa teraz účinného Trestného poriadku.
V roku 2022 sa o zmene neformálne debatovalo. Ministerstvo spravodlivosti pod vedením Márie Kolíkovej (SaS) vtedy pripravilo návrh nového prístupu k vykonávaniu medzinárodných sankcií. Išlo o reakciu na sankcie proti Ruskej federácii pre napadnutie Ukrajiny.


M. Kolíková navrhla, aby sa pri nich uplatnil koncept konečného užívateľa výhod; nebolo by teda rozhodujúce, kto formálne vlastní nehnuteľnosť, auto, lietadlo, loď alebo firmu, ale kto sú skutoční beneficienti tohto majetku – ak je to niekto zo sankčných zoznamov, malo byť dôjsť k jeho zablokovaniu.
Podobne by to mohlo fungovať aj pri zaisťovaní majetku v rámci trestného konania, ale bolo by treba na to zmeniť Trestný poriadok.
Už v roku 2021 topky.sk zverejnili fotografiu z pražského showroomu Ferrari, kde si M. Suchoba obzeral jeden z nových modelov automobilky. Nedávno poskytol rozhovor komentátorke Denníka N Monike Tódovej, v ktorom sa vyjadril aj k fotke z Prahy:
„Asi neexistuje nejaká príručka spolupracujúceho obvineného, čo môže a čo nemôže robiť. Je mi ľúto a ospravedlňujem sa za to, čo som urobil. Či mám prestať pracovať, jesť, chodiť do reštaurácií? Či môžem ísť na stretnutie do Prahy, kde vás zhodou okolností niekto zoberie na prezentáciu automobilu? Asi by som to už teraz nespravil alebo by som si dával veľký pozor,“ odpovedal.

Zdroj



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.