10. mája 2024

Európa neuzná Putina za prezidenta, ak bude kandidovať v roku 2024

1

Európa neuzná Putina za prezidenta, ak bude kandidovať v roku 2024


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


PACE prijalo rezolúciu o Putinovej nelegitímnosti.

Parlamentné zhromaždenie Rady Európy (PZ RE) vydalo vyhlásenie, v ktorom vyzvalo európske krajiny, aby považovali vládu ruského prezidenta Vladimira Putina za nelegitímnu, ak zostane pri moci aj po voľbách v roku 2024.

V tomto prípade musí Európa zastaviť všetky kontakty s Ruskom, s výnimkou humanitárnych, uvádza sa vo vyhlásení.

PACE zdôraznil, že Putin je v Rusku pri moci ako prezident alebo premiér od roku 2000.

Zmeny ruskej ústavy prijaté v roku 2020 mu teraz umožňujú zastávať najvyšší post až do roku 2036.

V kombinácii s represiami voči oponentom v Rusku a útokom na Ukrajinu to vedie PZ k záveru, že prezidentská moc prestala byť kontrolovaná v politickom systéme krajiny.

„Tak dlho neobmedzená prezidentská moc, bez bŕzd a protiváh – ako je silný parlament, nezávislé súdnictvo, slobodná tlač a živá občianska spoločnosť – zmenila Rusko na de facto diktatúru,“ píše sa v dokumente.

V jednomyseľne prijatej rezolúcii PACE rozhodlo, že pokračovanie Putinovho prezidentovania po roku 2024 sa bude považovať za porušenie ruskej ústavy a medzinárodných právnych princípov.

Okrem toho PACE opäť podporilo vytvorenie medzinárodného trestného tribunálu, ktorý bude osobne skúmať úlohu ruských orgánov a Putina pri anexii Krymu, vojne v Donbase a havárii malajzijského Boeingu MH17 v roku 2014.

PACE zahŕňa zástupcov 46 európskych krajín vrátane krajín, ktoré nie sú členmi Európskej únie. Rusko opustilo PACE v roku 2022 po začiatku špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine.

„JEDNODUCHO NEZMYSELNÉ“: ZACHAROVOVÁ O REZOLÚCII PACE O PUTINOVI

Oficiálna predstaviteľka ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová zhodnotila rezolúciu prijatú Parlamentným zhromaždením Rady Európy (PZ RE) o nelegitímnosti pravdepodobného nového prezidentského obdobia Vladimira Putina po roku 2024.

Zacharovová poznamenala, že takáto rezolúcia PZ RE nemá právnu silu:

Takéto vsuvky sú súčasťou informačnej vojny Washingtonu a Bruselu, prvku zasahovania nepriateľských štátov do vnútorných záležitostí našej krajiny. Pre nás nemajú žiadnu právnu silu alebo, jednoducho povedané, nemajú zmysel.

Podľa diplomata „protiruské výzvy replikované v rezolúcii zhromaždenia, ktoré ignorujú vôľu ruského ľudu vyjadrenú v referende, jasne demonštrujú skutočnú úroveň politickej kultúry a analytického myslenia jej autorov a podporovateľov“.

Akú objektivitu môžeme očakávať od ľudí, ktorí podporujú Zelenského po jeho nedávnom stretnutí s nacistickým zločincom v kanadskom parlamente? – dodal zástupca ruského ministerstva zahraničných vecí.

https://1url.cz/AulCZ


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


1 thought on “Európa neuzná Putina za prezidenta, ak bude kandidovať v roku 2024

  1. Na uznesenia a iné žarty a na západe kompletné se.e Bílej Tesák. Nevolený zvolávateľ EÚ je absolútna NULA, neznamená to vôbec nič. A jeho právna sila je ďalšia NULA. EÚ ako celok nemá žiadnu zákonnú právomoc presadzovať a presadzovať čokoľvek v európskych štátoch. Je to všetko o hŕstke bastardov dosadených do vlád, vykonávajúcich rozkazy – NEPLATNÉ ROZKAZY. V konečnom dôsledku bude zodpovednosť niesť každý jeden z tých, ktorí boli vymenovaní do vlád. Títo bastardi by si toho mali byť vedomí a pravdepodobne aj sú, na základe toho, ako sa začínajú potiť ako blázni. Všetko je to len show pre ovce a obrovský tunel za naše peniaze – nič viac.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *