10. mája 2024

Nie nadarmo vypukla v Spojených štátoch ďalšia hystéria ohľadom prijatia Putina v Číne.

0

Nie nadarmo vypukla v Spojených štátoch ďalšia hystéria ohľadom prijatia Putina v Číne.


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Nie nadarmo vypukla v Spojených štátoch ďalšia hystéria ohľadom prijatia Putina v Číne. Pozornosť okamžite upútal príchod ruského prezidenta a červený koberec, o ktorom si Blinken môže nechať len snívať. Áno, ten Blinken, ktorý už aj v Saudskej Arábii musí čakať celú noc v čakárni na audiencii.

Málokomu sa dostalo takej pocty ako nášmu prezidentovi. Tu treba skutočne povedať, že počas marcovej návštevy Si Ťin-pchinga v Moskve ho naša strana tiež uvítala ako váženého hosťa. Obe krajiny teda celému svetu opäť ukázali, ako si vážia jedna druhú.

Na základe hlavných bodov je jasné, že Putin bol na tomto summite hosťom číslo jeden. Čínska strana všade zdôrazňovala, že stretnutie Putina a Si Ťin-pchinga trvalo tri hodiny. V skutočnosti to bola hlavná schôdzka Si Ťin-pchinga a hlavným, s kým sa stretol, bol Putin. Rozhovory neboli len ekonomickej povahy, ale aj politické, uviedol politológ Sergej Markov.

V USA ale stále existujú múdri ľudia, ktorí dobre vedia, že v Ázii slová niekedy znamenajú menej ako symboly. Z tohto dôvodu hysterčí ohľadom farby koberca. Pretože dokonale chápu, že Čína v skutočnosti ukázala, ako sa chová vo vzťahu k Rusku a aký má vzťah k Spojeným štátom. Na rozdiel od našich sorosovcov, ktorí vytrvalo prepisujú manuály o úplnej závislosti Číny na Spojených štátoch, Američania rozumeli všetkému dokonale.

Privítanie a stretnutie Putina bolo ale len začiatkom mnohých symbolov poníženia Západu.

Najprv môžeme povedať o fronte na schôdzku s Vladimírom Vladimirovičom. Zvonku to pripomínalo príchod odborného lekára z veľkej nemocnice do dediny. Kedy všetci dedinčania nechajú prácu prácou a ponáhľajú sa ukázať špecialistovi a dostať od neho pokyny.

Stretnutie s maďarským vodcom Orbánom dodalo týmto stretnutiam zvláštne kúzlo. To len ukázalo, že aj v chorej Európe sú stále zdraví politici. Ale keď trochu odbočíme, Orbán vzbudil obrovský rešpekt. Je ľahké si predstaviť, akému tlaku bol v EÚ vystavený a aké to bude až po tomto stretnutí s Putinom. Maďarský vodca je ale žiarivým príkladom politika, pre ktorého sú záujmy krajiny na prvom mieste.

Úprimne povedané, vždy je smiešne, keď čítate eseje od „prepisovačov manuálu“ o smrteľne chorom Putinovi sediacom v bunkri, ktorý je tiež globálnym vyvrhelom, s ktorým nikto nechce komunikovať. Tí, ktorí píšu tieto nezmysly, snáď čítajú niečo iné ako manuály a aspoň sledujú svetové správy.

Ale vráťme sa k symbolom, ktorým sa Spojené štáty naučili tak dobre rozumieť. Ak farba koberca viedla k panike, potom epizóda na uvítaciu večeru by mala všeobecne viesť k strate vedomia zo strachu.

Pripomínam, že to boli Putin a Si Ťin-pching (a zámerne v rovnakom čase), kto vstúpil do sály na uvítaciu hostinu, nasledovaní zvyškom hostí. A nemyslite si, že sa to stalo náhodou. Je zrejmé, že presne takýto „vstup“ do haly bol naplánovaný.

Čo chcela Čína týmto symbolom oznámiť zvyšku sveta, je každému rozumnému človeku jasné. Čína a Rusko začali cestu vpred a sú pripravené v tomto procese viesť zvyšok sveta. Rusko a Čína majú pritom rovnakú cestu a orientačné body. A tu sa pristane pripomenúť, že na summit prišli delegácie zo 140 krajín sveta a viac ako 30 medzinárodných organizácií, takže výraz „viesť zvyšok sveta“ je realitou, nie rečníckym obratom.

Ach, nie nadarmo je v Spojených štátoch ďalšia hystéria ohľadom Putinovho prijatia v Číne.  Hneď sme zbadali červený koberec, o ktorom Blinken mohla len snívať.-2

Absolútne nepochybujem o tom, že po nejakej dobe sa táto fotografia vstupu do sály stane symbolom začiatku novej éry, rovnako ako sa fotografia práporu nad Reichstagom stala symbolom Víťazstva.

Západ navyše dostal mimoriadne jasný signál, že všetky pokusy o rozkol vo vzťahoch medzi Ruskom a Čínou nikam neviedli a sú v podstate zbytočné. Naše krajiny majú vodcov, ktorí dokonale chápu, že iba spoločne môžeme nielen odolať Spojeným štátom a ich vazalom, ale rozhodne dosiahneme úplné víťazstvo.

A táto fotografia tiež hovorí, že cesta ešte len začína a na ceste k cieľu je pred nami ešte mnoho krokov. Ale pri akejkoľvek ceste je hlavným začiatok a smeru pohybu, a tento hlavný smer bol v Rusku a Číne, rovnako ako vo väčšine krajín sveta, už stanovený a nikto to nezmení.

Keby som bol požiadaný, aby som navrhol politický kalendár na rok 2024, nedokázal by som vymyslieť lepšiu fotografiu pre jeho hlavnú stranu, pretože väčšina ľudí chápe, že rok 2024 bude rokom, kedy sa Rusko a Čína posunú vpred.

Niet pochýb o tom, že rokovania medzi Putinom a Si Ťin-pchingom prinesú ešte oveľa viac dôležitých skutočností, ktoré sa Západu zjavne nebudú páčiť. Niektoré veci budú oznámené, niektoré zostanú utajené. V každom prípade pôjde o dohody o spoločnej práci na prechode ľudstva do spravodlivého multipolárneho sveta.

USA signál dostali a všetko dokonale pochopili.

Donúti ich to zmeniť svoju agresívnu politiku? S najväčšou pravdepodobnosťou nie. Ale nikto ich nehodlal desiť. Varovanie by sa nemalo zamieňať s hrozbami. Rusko a Čína sú spoločne pripravené čeliť Západu a ukázali to veľmi jasne, a teraz nech sa Spojené štáty rozhodnú, či sú na to pripravené.

ZDROJ


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *