24. októbra 2024

Študentíci žurnalistiky protestujú proti vláde. To dlho veru netrvalo. Je ich vraj až do 20 kusov

Študentíci žurnalistiky protestujú proti vláde. To dlho veru netrvalo. Je ich vraj až do 20 kusov

Zdielajte....

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Študentíci žurnalistiky protestujú proti vláde. To dlho veru netrvalo. Je ich vraj až do 20 kusov, hoci ťažko hodnotiť, lebo chodia aj okoloidúci.

Sú totiž rozhorčení. Podľa ich názoru vláda a parlament sa majú ospravedlniť za útoky voči novinárskej obci. Vraj tu hrozí obmedzenie slobody slova.

Zaujímavé, že keď minulý rok Matovičovsko-Hegerova vláda hrubo a protiústavne vypínala iné médiá, vtedy študentíci tíško čušali a nepovedali ani mäkké f. Vtedy im sloboda slova bola ukradnutá. Vtedy totiž nemali čas, lebo poctivo študovali informácie z denníka N a menili si na profiloch vlajočky…

A teraz, keď sa im naskytla príležitosť vyjadriť sa k situácii v školstve, tak sa zrazu prebudili a začali organizovať protesty, petície a mediálne výstupy. Teraz im zrazu záleží na slobode slova a na tom, aby boli počutí. Teraz sa cítia byť obeťami nespravodlivého systému, ktorý ich chce utláčať a obmedzovať.

Ale čo je to za slobodu slova, keď sa používa len na to, aby sa kritizovalo to, čo sa im nepáči? Čo je to za slobodu slova, keď sa ignorujú fakty a argumenty a namiesto toho sa šíria polopravdy a emócie? Čo je to za slobodu slova, keď sa neberie do úvahy názor odborníkov a autorít a namiesto toho sa verí len tomu, čo sa im hodí?

Študenti by si mali uvedomiť, že sloboda slova nie je len právo, ale aj zodpovednosť. Nie je to len nástroj na vyjadrenie svojich prianí a požiadaviek, ale aj na konštruktívny dialóg a riešenie problémov. Nie je to len výsadou niektorých skupín, ale aj povinnosťou voči celej spoločnosti.

Ak chcú študenti byť bratí vážne, musia preukázať, že sú schopní používať slobodu slova rozumne a zodpovedne. Musia prestať byť sebeckí a začať byť solidárni. Musia prestať byť pasívni a začať byť aktívni. Musia prestať byť problémom a začať byť riešením.

Marek Kurta/JNS



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.