13. mája 2024

Video-Marek Ťapák: Prebúdzanie ducha – 11. časť – Sloboda Čajky a Jánošíkova smrť

0

Video-Marek Ťapák: Prebúdzanie ducha - časť 13. - o hrdinoch a nádeji


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


V ďalšej časti cyklu Prebúdzania ducha sa Marek Ťapák zamýšľa nad slobodou – a to konkrétne zobrazenou v diele Čajka Jonathan Livingston od Richarda Bacha.

Judita Laššáková

Vo videu sa Marek Ťapák venuje téme slobody, ktorá je kľúčovou myšlienkou v knihe Čajka Jonathan Livingston od Richarda Bacha. Táto kniha je alegorickým príbehom o čajke, ktorá sa neuspokojuje s obyčajným životom založeným na prežití a zhromažďovaní potravy, ale túži po dokonalosti letu a poznávaní nových horizontov. Jonathan Livingston je čajka, ktorá sa odváži prekročiť hranice svojej komunity a svojich schopností, aby dosiahla slobodu ducha a tela. V knihe sa stretávame s rôznymi etapami jeho vývoja, od jeho vyhnanstva z kŕdeľa, cez jeho stretnutie s učiteľmi, ktorí mu pomáhajú zlepšovať sa v lete, až po jeho návrat medzi ostatné čajky, aby im ukázal cestu k slobode. Kniha Čajka Jonathan Livingston je inšpiratívna a motivujúca, pretože nám ukazuje, že sloboda nie je len stav mysle, ale aj výsledok neustáleho hľadania a zdokonaľovania seba samého.

JNS


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *