27. júla 2024

Policajná razia v dome v Kanade! Medzinárodne hľadaný zatiaľ ležal na slnečnej pláži vo Venezuele

Policajná razia v dome v Kanade! Medzinárodne hľadaný zatiaľ ležal na slnečnej pláži vo Venezuele

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Naši chlapci v súvislosti s pátraním po hľadaných osobách zavádzali už viackrát.

V súvislosti s informáciami o pobyte medzinárodne hľadaného Petra Košča alias pána X v Kanade, vyšli najavo nové skutočnosti, ktoré spochybňujú úroveň získaných poznatkov policajtmi z Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) a aj ich postupy.

Ukázalo sa, že policajti pod vedením bývalého policajného prezidenta Štefana Hamrana pri označení krajiny s pravdepodobným miestom pobytu  Petra Košča vychádzali iba z informácií, ktoré sú známe celé roky. Zrejme zaviedli Interpol, ministerstvo spravodlivosti aj Kanadu.

A čo – to vypovedá aj o komunikačných schopnostiach policajného prezídia, keďže pri poskytovaní informácií médiám v exponovanej kauze s politickým dosahom, si nezvolili najštasnejší postup.

Na Filipínach bez pečiatky v pase

V spise v kauzy takáčovci sa nachádzal úradný záznam, ktorý opisoval informáciu pochádzajúcu vraj z Interpolu. Policajti pátrali po obvinenom advokátovi Petrovi Tóthovi. Sudca na neho 20. februára 2017 vydal príkaz na zatknutie, ktorý platil na území Slovenska. Následne vydal Európsky zatýkací rozkaz 6. júla 2017 a 28. decembra 2017 aj medzinárodný zatykač.

Podľa tvrdení NAKA, v systéme ASF Alarm údajne zistili, že 12. decembra 2017 na pravé poludnie osoba s menom a priezviskom a s dátumom narodenia rovnakým ako má obvinený Peter Tóth, bola lustrovaná pri prekročení filipínskych hraníc, s tým, že je veľký predpoklad, že sa zdržiava na Filipínach. Nič iné v dokumente napísané nebolo. Podľa vtedajšieho vyjadrenia NAKA polícia na Filipínach veľmi ochotná nebola a na NAKA odpisovali iba to, že informáciu preverujú.  

Peter Tóth sa napokon sám v apríli 2018 prihlásil na súde. Tvrdil že na Filipínach nikdy nebol a naviac oba cestovné pasy 1. mája 2018 odovzdal polícii a žiadna pečiatka, ktorá by dokazovala jeho pobyt na Filipínach  v nich nebola. Ako by sa teda dostal späť na Slovensko, nevedno. Odhliadnuc od toho, že by ho museli na základe medzinárodného zatykača na nejakých tých hraniciach aj zadržať.

Advokát sa bránil trestným oznámením, prokurátor mu však odpísal, že sa má obrátiť so sťažnosťou, prípadne žalobou na Filipínsku republiku.

V Kanade prehľadali dom kamaráta

Ďalší prípad sa týkal Viliama Mišenku. Bol na úteku a súdy postupne na neho vydali niekoľko medzinárodných zatýkacích rozkazov. V tom čase bol obvinený z viacerých vrážd. Policajti z NAKA získali informáciu, že sa zdržiava v Kanade u jeho kamaráta, ktorý tam dlhodobo žil. Posunuli ju Interpolu a bratislavská pobočka požiadala o preverenie kanadskú. Naši policajti dokonca uvádzali aj možné podozrenie, že do krajiny pricestoval s falošným pasom. Tamojší strážcovia zákona nabehli k tomuto mužovi do domu, no Viliama Mišenku tam však nenašli. V januári 2013 sa napokon ukázalo, že sa dlhodobo skrýva vo Venezuele.

Júlia Piraňa Mikolášiková



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *