20. mája 2024

Bludár Korčok „demokraticky“ povie kto je a kto nie je novinár.

0

Bludár Korčok "demokraticky" povie kto je a kto nie je novinár.


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


AK JA NIE SOM NOVINÁR, TAK KORČOK JE KANDIDÁT ZAHRANIČIA!

Kandidát na prezidenta Ivan Korčok sa rozhodol, že urobí poriadky s médiami na Slovensku. Korčok bude prezidentom, ktorý Slovákom určí a povie kto je a kto nie je novinár. Vyzerá to ako cenzúra, chutí to ako cenzúra a je to cenzúra.

Vraj novinár je ten, čo je pod strechou reakcie, ale aj to musí redakcia uznaná Korčokom. Naozaj? A hovorí tomuto sluhovi niečo pojem novinár na voľnej nohe? Nebudem písať o kolegoch, ktorí momentálne nesedia v žiadnej redakcii, ale napíšem sám o sebe.

Neviem si predstaviť ako by mi argumentoval kariérny diplomat, že on odpovedá len novinárom. Vyštudoval som odbor žurnalistika a mám z neho titul Mgr., čo už samo o sebe považujem za dôvod uvádzať si v životopise “status” novinár. Pravidelne píšem komentáre, žurnalistický žáner, ak by to kandidát nevedel, a už aj vďaka kolegom, ktorí komentáre zdieľajú, majú moje príspevky dosah rádovo v desaťtisícoch. Ako kandidát na poslanca obecného zastupiteľstva som si ako zamestnanie uviedol novinár, lebo primárne ním sa cítim byť. Prečo som aktuálne na voľnej nohe?

Vo veku 32 rokov sa cítim byť ešte nevycválaným komentátorským koňom. Áno, mojím primárnym cieľom je stať sa politickým komentátorom a vďaka pomoci rodiny, priateľov a fanúšikov si za týmto cieľom momentálne môžem ísť. Na rozdiel od komentátorských bardov som mimoriadne nedisciplinovaný, hoci som sa pokúšal robiť svoje príspevky na čas, najlepšie sa mi robí bez stresu a po pokojnom niekoľkohodinovom naštudovaní aktuálnej politickej situácie, niekedy behám ako zúrivý býk, keď “nemám” tému, inokedy sadnem a za pár minút mám hotovo. Byť sám sebe pánom, keď jedinou uzdou sú moji čitatelia mi ako momentálne vyhovuje. Zároveň vstupom do nejakej redakcie by som do budúcna mohol byť zaškatuľkovaný, čo mi vzhľadom na môj vek príde ako problém a nezmazateľná stigma, ale nebránim sa, ani tejto práci, spolupráca s nebohou Janou Teleki a eurorešpektom bola cenná skúsenosť. Navyše, ktorá redakcia by akceptovala môj časový horizont napísania textu od 7:00 do 21:00? V blízkej budúcnosti, určite nie v tomto roku, budem musieť zmeniť štýl práce a začať písať na čas!

Zaslúžim si ako novinár na voľnej nohe odpovede o relevantného kandidáta na prezidenta? Dosah príspevkov mám zaujímavý, stabilita čítanosti vďaka fanúšikom, ako sociálne siete nazývajú čitateľov, zaručená.

Novinárovi na voľnej nohe, ale Ivan Korčok odmieta odpovedať. Včera ma napr. zaujímala reakcia Korčoka na informáciu o vyradení Jozefa Hambálka zo sankčného zoznamu EÚ. Zatiaľ bez odpovede, možno som si dovolil až príliš, keď som otázku nasledovne doplnil: Ako a čo v úlohe ministra urobil pre tohto občana Slovenska?, myslíte, že redakcie červených denníčkov túto otázku počas kampane položia? Podľa mňa nie, a tak bude Ivan Korčok radšej tvrdiť, že nie som novinár! Aký požičaj, taký vráť: Ivan Korčok je podľa mňa kandidátom zahraničia a cudzích nie slovenských záujmov.

Verím, že tieto tvrdenia zostanú v politickej a nie trestnoprávnej rovine, lebo ako novinár na voľnej nohe nemám právnu ochranu, ktorú redakcie zabezpečujú, a preto si na tvrdenia dávam sakramentsky pozor…

Roman Martiška FB


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *